Lazar Samardžić (Reuters)
Lazar Samardžić (Reuters)

Čovek koji je doveo Lazara u Udineze: On je zlatni dečko tehnički superiorniji od Zjelinskog

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 21:59

"Već je Napolijev igrač... Kada smo ga doveli stilom nas je podsetio na Đanija Riveru", rekao je bivši tehnički direktor Udinezea Pjerpaolo Marino

Deluje da je pitanje trenutka, ili dana kada će Lazar Samardžić biti predstavljen kao novo pojačanje Napolija. Letos na pragu Intera, jesenas na radaru Juventusa, ali već 2. januara Napoli je na društvene mreže kao novogodišnju čestitku lansirao sliku na kojoj je, bez sumnje, srpski fudbaler.

Protiv Napolija je krajem septembra postigao pogodak karijere kada je na stadionu Dijego Armando Maradona duh legendarnog Argentinca ušao u momka rođenog u Berlinu, kada je na kolena bacio pola tima branioca titule prvaka Italije. Iz prvog lica su se tada Azuri uverili u Lazareve sposobnosti.

Izabrane vesti

Nisu one, pre dve i po godine promakle Pjerpaolu Marinu, tada aktuelnom, a danas bivšem tehničkom direktoru Udinezea. Iskusni italijanski funkcioner na pragu 70. godine života nema dilemu je Lazar već Napolijev, a kako se već neko vreme najavljuje kao naslednik Pjotra Zijelinskog koji je ušao u poslednjih šest meseci ugovora (i pregovara sa Interom), Marino je uporedio Poljaka i Srbina.

"On je sigurno (već) Napolijev igrač, ali vreme njegovog predstavljanja zavisiće od trenera, simbioze sa okolinom i harmonije sa saigračima. Gol koje je postigao protiv na Maradoni (protiv Napolija) prevazilazi opisivanje rečima, on je momak sposoban za izvanredne podvige. Kada imate takvu vrstu poteza u svojoj DNK, samo je pitanje vremena i kontinuiteta kako biste dali važan doprinos, čak i u velikom timu. Da li je on fudbaler najsličniji Zjelinskom? Jeste, Pjotr je možda eksplozivniji i može više da trči, dok je Srbin klasičan ofanzivni vezista. Kada smo ga doveli, odmah sam mu rekao 'Ti si zlatni dečak'. Rekao sam mu to jer nas je stilom igre podsetio na Đanija Riveru, nezavisno od toga što mu je leva jača noga. U nekim segmentima tehnički je superiorniji od Zjelinskog."

Podsetimo, italijanski mediji su danas javili da je pao dogovor Udinezea i Napolija o transferu za fiksnih 20.000.000 i još 5.000.000 kroz potencijalne bonuse. Ostaje da Samardžić utanači sve lične uslove sa još aktuelnim šampionom Italije.


tagovi

Lazar Samardžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara