©FK Čukarički
©FK Čukarički

Čukarički doveo još jednog golmana: Samurović među stativama na Brdu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 16:24

Talentovani čuvar mreže novo lice na pripremama na Divčibarama

Posle Nenada Filipovića Čukarički je angažovao još jedno pojačanje na mestu golmana, iz Mačve je stigao Filip Samurović, jedan od najboljih čuvara mreže Mozzart Bet Prve lige Srbije u prethodnoj sezoni. Na ovaj način konkurencija među stativama Brđana dodatno je zaoštrena, s obzirom na to na pripremama na Divčibarama su još Nemanja Belić, Lazar Kaličanin i Dušan Begović.

Izabrane vesti

"Planski smo radili, rešili smo da konkurenciju dodatno pojačamo jednim iskusnim i jednim mlađim golmanom. Samurovića smo pratili duži vremenski period, imao je odličnu sezonu u Prvoj ligi Srbije, bio jedan od najboljih čuvara mreže u tom rangu takmičenja. Dobro su nam poznati njegovi kvaliteti, u njemu smo videli dugoročno rešenje, sada treba da se prilagodi na novu sredinu i da nastavi da se razvija. Na njemu je da se dokaže u narednom periodu", kazao je trener golmana Čukaričkog Oliver Kovačević.

Samurović je imao najboljeg mogućeg savetnika za dolazak na Banovo brdo, oca Milana, koji je početkom 2000-tih godina nosio dres Čukaričkog.

"Tata je igrao na poziciji štopera i defanzivnog veznog, jedini sam golman u porodici. Kad se pojavila mogućnost da pređem u Čukarički, otac je pružio najveću podršku, dobro poznaje taj klub, koji je u međuvremenu postao izuzetno dobro organizovan na svim poljima. Bio sam presrećan kad sam čuo da me želi jedan od najboljih klubova u Srbiji, ipak je velika stvar iz Prve lige Srbije doći u Čukarički".

Kad je tek bio priključen prvom timu Mačve, Samurović je trenirao zajedno sa dvojicom momaka sa kojima će naredne sezone deliti svlačionicu na Banovom brdu, golmanom Nenadom Filipovićem i levim bekom Nemanjom Tošićem.

"Bio sam dosta mlađi, ali sam trenirao sa Filipovićem i Tošićem. Drago mi je da smo ponovo zajedno, sada u Čukaričkom".

Na mestu golmana mladi čuvar mreže će imati veliku konkurenciju.

"Tako je, koliko vidim, i na svim drugim pozicijama u timu. Moje je da se maksimalno trudim, da što bolje treniram i radim. Ovo je veliki korak napred u mojoj karijeri, ako iskoristim šansu siguran sam da će biti još bolje".

Na kraju, Samurović je podsetio na svoje golmanske početke.

"Karijeru sam počeo u Mačvanskom Prnjavoru, odakle sam prešao u šabačku Mačvu, gde sam proveo lepih deset godina. Poslednje tri su bile u prvom timu, a prethodna je bila zaista dobra, mislim da sam konstantno dobro branio", istakao je Filip Samurović.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara