Nikola Čumić (MN Press)
Nikola Čumić (MN Press)

Čumićevo ćorsokače!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 17:05

Ništa od velikog pojačanja za Crvenu zvezdu, igrač se seli u Švajcarsku

Videla je Crvena zvezda Nikolu Čumića kao kapitalno pojačanje u finišu prelaznog roka, ali nema ništa od dolaska brzonogog krila na Marakanu. Čumić karijeru nastavlja u švajcarskom Lucernu, saznaje MOZZART Sport.

Bivši ofanzivac Radničkog iz Niša se odavno našao na radaru Crvene zvezde ali su na Marakani čekali rasplet u Evropi da pređu na konkretne korake. Kada su obezbeđeni plasman u grupnu fazu Lige Evrope i sigurna finansijska sredstva od UEFA, Crvena zvezda je započela pregovore sa igračem i Olimpijakosom sa kojim je Čumić pod ugovorom do 2024. godine.

Izabrane vesti

Srpski šampion je prethodnog vikenda poslao konkretnu ponudu na adresu crveno-belih iz Pireja. Zvezdina ponuda je glasila: Pozajmica sa obaveznim otkupom ugovora narednog leta za 600.000 evra. I da Grcima pripadne 20 odsto obeštećenja od narednog transfera Čumića.

Olimpijakosova početna pozicija u pregovorima je bila da žele okruglo 1.000.000 evra za otkup Čumića. Ali su potom drugi klubovi ušli u igru i gazda grčkog kluba Evangelos Marinakis je počeo da licitira i da traži veću sumu. Olimpijakos je okrenuo ploču i Zvezdi tražio tačno 2.000.000 evra za otkup i 20 odsto od narednog transfera. Klub sa Marakane je povisio ponudu na 1.000.000 evra i 20 odsto što je Olimpijakos tražio na početku ali je bilo kasno.

Na Zvezdinu žalost, u priču se danas uključio švajcarski Lucern i poslao bolju ponudu grčkom šampionu za otkup ugovora. Lucern će na sebe preuzeti ceo ugovor Čumića iz Pireja, a na kraju će da plati više od onoga što je Zvezda nudila.

Pišu: Darjan Nedeljković i Ivan Džodić


tagovi

Nikola Čumićletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara