Lusijano (©Reuters)
Lusijano (©Reuters)

Dani Alves suspendovan, Honda preseljen na klupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 23:49

Tim sa Morumbija skoro dva meseca bez poraza, a noćas (01.30) dočekuje Botafogo kome se opet smeši ispadanje u Seriju B

Internasional, Atletiko Mineiro i Flamengo vodili su glavnu reč u Brazilu u prvoj trećini šampionata, ali sada su Sao Paulo i Gremio dominantni, ekipe koje su najboljoj formi. Iako tabela to ne govori velikan iz Porto Alegrea mogao bi da bude glavni rival timu sa Morumbija za titulu u najfudbalskijoj zemlji na svetu.

Sao Paulo u četvrtak (01.30) igra sa Botafogom odloženi meč 18. kola Serije A. U slučaju pobede domaćina, prednost čete Fernanda Diniza u odnosu na drugoplasirani Atletiko Mineiro iznosila bi čak sedam bodova.

Izabrane vesti

Tim sa Morumbija igra odlično na svom terenu gde nije osetio gorčinu poraza u ovom šampionatu. Na 11 utakmica domaćin je slavio sedam puta, a četiri puta nije bilo pobednika, uz samo šest primljenih pogodaka. Botafogo, jedan od četiri velikana iz Rio de Žaneira, ispao je iz elite 2014. godine, a opet mu se smeši selidba u niži rang. Rim iz Rija nije slavio skoro dva meseca, a u seriji je od pet poraza.

Trener Sao Paula Fernando Diniz ne može za ovaj duel da računa na iskusnog univerzalca Danija Alvesa. Nekadašnji as Sevilje, Barselone, Juventusa i Pari Sen Žermena je suspendovan zbog kartona. Povređeni su Lizeiro i Valse. Zanimljivo da čak 10 igrača Sao Paula ima dva žuta kartona i rizikuju da propuste gradski derbi sa Korintijansom narednog vikenda.

Keisuke Honda (©Reuters)Keisuke Honda (©Reuters)

Najpoznatiji igrač Botafoga je Japanac Keisuke Honda, nekadašnji fudbaler CSKA iz Moskve i Milana. On je zbog loše forme ispao iz startnih 11. Na Morumbiju čekaće šansu s klupe za rezerve. Na klupi gostiju biće i dalje Felipe Lusena koji menja trenera Eduarda Baroku koji je i dalje u karantinu zbog virusa korona. Osim Honde, boje tima iz Rija brani još jedan fudbaler sa zavidnom karijerom u Evropi, Solomon Kalu, nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače i bivši igrač Herte.

Botafogo i dalje ima veliki broj povređenih igrača. Nedostajaće noćas Kolumbijac Ivan Dario Angulo, Gatito, Giljerme Santos, Kelvin, Lukas Baros i Saulo. Zbog kartona je suspendovan Viktor Luis. U prvom delu sezone, Sao Paulo je pobedio u Riju sa 2:1. Tim sa Morumbija nije poražen već šest utakmica protiv Botafoga (četiri pobede i dva remija).

BRAZIL 1 – ODLOŽENI MEČ 18. KOLA

Četvrtak

01.30 (1,57) Sao Paulo (3,90) Botafogo (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilSao PauloBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara