Menig i Urošević (© Star sport)
Menig i Urošević (© Star sport)

Dani mrmota u Humskoj: Stranci pogađaju, malo to vredi Partizanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 21:22

Crno-beli bolji od kragujevačkog Radničkog (2:1), i dalje zaostaju debelo za TSC-om i Čukaričkim

Jedini saveznik Partizana do kraja razočaravajuće sezone je matematika. Opet su crno-beli dobili utakmicu, odgovorili na subotnja slavlja TSC-a i Čukaričkog, ali trka za poziciju vrednu plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona podseća na dane mrmota. Svaki put isto. Svi se bude sa nadom da će se nešto promeniti, a ležu sa osećajem da se vrte u krug. Tako je i aktuelni viceprvak države dopisao još tri boda, ali je utisak da mu razoružavanje kragujevačkog Radničkog u konačnom zbiru neće mnogo vredeti.

Ista je meta, isto je i odstojanje po okončanju petog kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige. Parni valjak i posle slavlja nad Šumadincima (2:1) zaostaje četiri koraka sa konkurentima, a do kraja su ostaelo samo po dve utakmice. Na sve to, valja znati da sastav Igora Duljaja juri dva rivala, što mu dodatno otežava posao i stavlja u nepovoljan položaj, preteći da završi kao četvrtoplasirani. Najslabije u 21. veku.

Izabrane vesti

Jasno je da su se u Humskoj kasno probudili, o čemu svedoči podatak da im je ovo bio prvi het-trik pobeda posle sedam meseci. Posle onih u Bačkoj Topoli i nad Novim Pazarom dobili su i sastav sa „Čika Dače“, oslonivši se na učinak stranaca. Jednog koji „kida“ tokom cele sezone, drugog koji je tokom proleća ponudio dokaze da je vredan ostanka u Beogradu kako god da se ovaj ciklus okonča.

Taj drugi je, zapravo, bio prvi protiv Radničkog. Kvinsi Menig je efektnim golom na dodavanje Slobodana Uroševića prekinuo uspavanku u Humsku, razgalivši navijače koji su se posle dve utakmice zabrana prisustva vratili na tribine, a nije baš da su imali šta da vide sve dok Holanđanin nije poentirao. Samo dva „mlaka“ pokušaja Rikarda, nekoliko proigravanja u prostor Danila Pantića i Bibarsa Natha, međutim, dosta problema u organizaciji, pasovima, osmišljavanju napada. Sve je bilo nailik periodu u završnom delu mandata Gordana Petrića i na početku trenerskog bitisanja Igora Duljaja. Nedostojno Partizana sve do minijature Meniga.

Ako je nekadašnji član Tventea pokrenuo Parni valjak nekoliko puta tokom 2023, onda deluje da se u poslednje vreme budi i najbolji strelac tima, Rikardo Gomeš. Iako je bio u golgeterskoj krizi, pogodio je triput zaredom i baš taj niz korespondira za uzastopnim pobedama Partizana. Ovoga puta momak sa Zelenortskih Ostrva pogodio je glavom na centaršut Danila Pantića za novu prednost, pošto je u međuvremenu domaćin „uspeo“ da reprizira ono što je nekoliko puta nudio navijačima. Da ispusti prednost.

I to samo tri minuta posle inicijalne prednosti. To kako izgleda odbrana Partizana je za izučavanje kako ne bi trebalo da izgleda. Vidljivo minut pred kraj prvog poluvremena kad je Stefan Čolović centrirao, lopta pored statičnih defanzivaca (Filipović, Vujačić, Saničanin) sletela na glavu Luke Milunovića, koji je drugu šansu na utakmici pretvorio u izjednačenje. Tim Dejana Joksimovića nije mnogo ponudio u ofanzivi, iako je pokušavao Milutin Vidosavljević da gurne koju loptu u prostor, ali bez pomoći Miloša Vodovića (kartoni) nije uspeo da parira favoritu.

Nije se ni domaćin proslavio, odigrao je taman toliko koliko mu je bilo potrebno da ispravi greške od prošlog puta kad je naspram njega bio Radnički, a utisak je da mu je neopravdano poništen gol rezerviste Fusenija Dijabatea. Procena je, zbog ofsajda...


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF, PETO KOLO

PARTIZAN – RADNIČKI 1923 2:1

/Menig 41, Rikardo 56 - Milunović 44/

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Pavle Tomić

Žuti kartoni: Filipović (Partizan), Srnić, Krajišnik (Radnički 1923)

Partizan: Popović 6 – Filipović 6, Vujačić 5,5, Saničanin 5,5, Urošević 7 – Kolorado 6, Pantić 7 (od 74. Fejsa -) – Jović 6,5 (od 74. Jevremović 6,5), Natho 7, Menig 7,5 (od 60. Dijabate 6,5) – Gomeš 7 (88. Pavlović -).

Radnički 1923: Leković 6 - Miličić 5,5, Ivanović 6, Mitrović 6, Pecelj 5,5 – Srnić 5,5 (77. Ponjević -), Krajišnik 6 (60. Zorić 5,5) – Čolović 6, Vidosavljević 6,5, Đurić 6 (46. Evandro 6) – Milunović 7 (77. Jovanović -).

Igrač utakmice: Kvinsi Menig (Partizan) 7,5.




tagovi

Kvinsi MenigRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara