(©Reuters)
(©Reuters)

David de Hea spasilac Vest Hema (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 21:56

Katastrofalan kiks golmana Mančestera doneo pobedu Čekićarima – 1:0

Mnogo je velikih igrača koji su ostali u legendi Vest Hema, koji nije trofejan kao drugi, veći klubovi Engleske, ali svakako ima bogatu istoriju za ponos. A, među tim asovima kojima pevaju navijači Čekićara moglo bi od večeras da se nađe i ime Davida de Hee! Jer, ako Vest Hem opstane u Premijer ligi, dobar deo zasluga poneće golman Mančester junajteda.

Neverovatan kiks napravio je De Hea večeras na „London“ stadionu. Lopta koja se jedva vukla do gola posle udarca Saida Benrame, uspela je nekako da se izmigolji čuvaru mreže Mančester junajteda i da završi u mreži (gol pogledajte ovde). Bio je to 27. minut, a kako od tog trenutka, tako do kraja. Rezultat se više nije menjao – 1:0.

Izabrane vesti

Sa ova tri boda Vest Hem još nije matematički obezbedio opstanak, ali je napravio veliki korak ka luci spasa. Trebalo bi baš da se loše sklope kockice u poslednja tri kola pa da Čekićari završe ispod crte. Nema klub iz Londona ni pretežak raspored, čekaju ga okršaji sa Brentfordom, Lidsom i Lesterom. Ipak, nije kraj dok ne bude kraj...

Dodatni razlog za radost večeras ima i Dejvid Mojes. Menadžer Vest Hema, nekada Mančester junajteda, prvi put je u ligi pobedio Crvene đavole otkako je 2014. godine otišao sa njihove klupe. U međuvremenu jeste jednom, 2021. uspeo baš sa klubom iz Londona da u Liga kupu savlada Junajted, ali u prvenstvu, iz osam pokušaja – nijednom. Najzad i tu „vradžbinu“ da skine. U pravom trenutku, za spas crveno-plavih.

A, za Mančester i Erik ten Haga ovaj poraz je doneo ozbiljnu glavobolju. Drugi uzastopni poraz, posle Brajtona, sa samo jednom pobedom u četiri poslednja kola. Liverpul se opasno približio da otme mesto koje vodi u Ligu šampiona. Sreća Crvenih đavola je što će od tri poslednja meča u prvenstvu, dva igrati kod kuće, protiv Čelsija i Fulama.

Dobar meč odigrali su Vest Hem i Mančester, sa dosta ritma, dobrih akcija, mada ne previše velikih šansi. Junajted je uglavnom „motao“ loptu oko šesnaesterca rivala, teško je dolazio u prave šanse. Možda najbolju je imao Marsijal u sudijskoj nadoknadi, uspeo je da pobegne čuvaru i da šutira u bliži ugao, ali je Fabijanski uspeo da odbrani.

Vest Hem je u 74. minutu uspeo da postigne još jedan gol, Souček je poslao fudbal u mrežu, međutim, ispostavilo se da je ofsajd.

A, da je Mančester uspeo da se spasi poraza, možda bi bilo povika na situaciju u 45. minutu, kada je Lindelofa pogodila lopta u ruku ispred gola, međutim, iz VAR sobe nije stigla informacija da bi tu akciju trebalo pregledati.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Subota

Bornmut - Čelsi 1:3 (1:1)

/Vinja 21 – Galager 9, Badijašil 82, Feliks 86/

Mančester Siti - Lids 2:1 (2:0)

/Gundogan 19, 27 – Rodrigo 85/

Totenhem - Kristal Palas 1:0 (1:0)

/Kejn 45+1/

Vulverhempton - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Toti 9/

Liverpul - Brentford 1:0 (1:0)

/Salah 13/

Nedelja

Njukasl - Arsenal 0:2 (0:1)

/Edegard 14, Šer 71 autogol/

Vest Hem - Mančester junajted 1:0 (1:0)

/Benrama 27/

Ponedeljak

16.00: (2,70) Fulam (3,35) Lester (2,60)

18.30: (1,37) Brajton (5,20) Everton (10,0)

21.00: (2,15) Notingem Forest (3,35) Sautempton (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedVest HemPremijer ligaDavid De Hea

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara