Luis Enrike i David de Hea (©Reuters)
Luis Enrike i David de Hea (©Reuters)

De Hea neće skoro dobiti poziv od selektora, Enrike od “jedinice” očekuje da dominira u vazduhu

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.22. | 13:09

Uprkos najavljenim brojnim rotacijama, na golu Crvene furije protiv Češke u Pragu (nedelja, 20.45) stajaće najverovatnije Unaj Simon

Minula sezona definitivno nije bila u znaku Davida de Hee. Španski golman je imao nekoliko dobrih partija u dresu Mančester Junajteda, ali više je onih na koje će želeti što pre da zaboravi. Loša forma utiče i na njegov status u reprezentaciji, dugo već selektor Španije Luis Enrike ne računa na 31-godišnjeg čuvara mreže. Rođeni Madriđanin će reprezentaciju gledati na televiziji i u nedelju od 20.45 časova, kada će Crvena furija da gostuje Češkoj u 2. kolu A divizije Lige nacija.

Prvi put još od 2014. godine De Hea ne može za sebe da kaže da je reprezentativac. Enrike je za četiri meča u junu od golmana pozvao Unaja Simona, Davida Raju iz Brentforda i Brajtonovog Roberta Sančeza. Čuvar Atletik Bilbaa je stajao među stativama u remiju sa Portugalijom (1:1) u prvom kolu, a uprkos tome što se očekuje nekoliko izmena u timu koji će početi meč u Pragu, Simona ćemo najverovatnije opet da gledamo na terenu.

Izabrane vesti

De Heu je u reprezentativca još 2012. promovisao Visente del Boske, a posle su na njega računali i Fernando Jero, Hulen Lupetegi i Robert Moreno. Ipak, jedan od najboljih igrača Junajteda nije „kupio“ poverenje Luisa Enrikea, već dve godine prednost ima sedam godina mlađi Simon. De Hea je barem sedeo na klupi, a sada je po svemu sudeći sklonjen iz tima za koji je sakupio 45 nastupa.

Gledam da imam tri sigurna golmana, koji uvek mogu da budu starteri. Mislim da ih sada imam. Iskreno, ne bih imao nikakav problem koga god od njih da uvrstim u tim. Unaj je sakupio dobro iskustvo. Golman reprezentacije mora da bude starter u klubu, da generiše superiornost i da dominira u vazduhu. Potreban mi je golman koji mi unosi mir i sigurnost, što ne znači da on neće praviti greške, to je sastavni deo fudbala“, objasnio je Enrike.

20.45: (5,50) Češka (3,80) Španija (1,65)

U odnosu na meč sa Portugalijom, očekuje se da se u startnu postavu vrate Dani Karvahal i Markos Alonso umesto Đordija Albe i Sesara Azpilikuete, odnosno da sredinu terena ovog puta u paru zauzmu Koke i Rodri. Naporna sezona je skoro gotova za reprezentativce, svi oni su odigrali veliki broj mečeva, pa Enrike želi da ih malo rastereti u ovom takmičenju koje nema veliki značaj.

Česi su u 1. kolu Lige nacija savladali Švajcarsku sa 2:1, pa su se izdvojili na liderskoj poziciji. Na krilima tog uspeha Česi će probati da odbrane Prag od naleta Španije.

Udarne igle domaćina biće ponovo Tomaš Suček i Vladimir Kufal, a selektor Jaroslav Šilhavi neće moći da računa na Patrika Šika. Strelac 24 gola ove sezone u Bundesligi u dresu Bajer Leverkuzena je povredio prepone, pa neće biti u konkurenciji.

Žao nam je što Patrik nije sa nama. On je bio željan da igra, ali se bol bio sve veći kako se kraj sezone približavao, pa je morao da bude operisan“, objasnio je Šilhavi.

Česi zbog povreda ne mogu da računaju ni na Mateja Vidru iz Barnlija, Veroninog vezistu Antonina Baraka, kao ni vezistu Slavije iz Praga Tomaša Holeša.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) - 2. KOLO

GRUPA 1

Ponedeljak

20.45: (2,85) Austrija (3,20) Danska (2,55)

20.45: (3,80) Hrvatska (3,50) Francuska (2,10)

GRUPA 2

Nedelja

20.45: (5,50) Češka (3,80) Španija (1,65)

20.45: (1,80) Portugalija (3,60) Švajcarska (5,10)

GRUPA 3

Utorak

20.45: (2,35) Nemačka (3,25) Engleska (3,40)

20.45: (1,40) Italija (4,80) Mađarska (9,50)

GRUPA 4

Sreda

20.45: (1,65) Belgija (3,80) Poljska (6,25)

20.45: (5,60) Vels (3,60) Holandija (1,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija ČeškeFudbalska reprezentacija ŠpanijeFudbalska reprezentacija ČeškeLiga nacijaDavid De HeaLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara