Usman Dembele (Foto: Reuters)
Usman Dembele (Foto: Reuters)

Dembele svestan grešaka: Protraćio sam pet godina...

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 21:55

"Moj stil života tokom prvih godina u Barseloni? Bio je isti kao i kod svakog mladog igrača, ali sam uspeo da se izvučem iz te situacije", uverava Francuz

Letnja sapunica sa Barselonom i Usmanom Dembeleom imala je srećan kraj. Posle višemesečnih pregovora, prepucavanja u medijima i navodnih ucena, Francuz je odlučio da produži ugovor sa katalonskim klubom i ostane na Kamp Nou.

Na njemu je već šestu sezonu, ali tek u poslednjih nekoliko meseci Dembele demonstrira zbog čega ga je Barselona platila Dortmundu 125.000.000 evra. Prošlu sezonu je završio kao najbolji asistent iako se tek od Ćavijevog dolaska izborio za startno mesto u timu - odigrao svega 21 utakmicu u prvenstvu – a sa dobrim partijama nastavio je i početkom nove sezone, pa se po prvi put posle više od godinu dana vratio u reprezentaciju Francuske. Najveće zasluge što je fudbalski oživeo, ali i za to što je uopšte ostao u klubu Dembele pripisuje upravo talentovanom katalonskom stručnjaku.

Izabrane vesti

"Samopouzdanje je vrlo bitno, a Ćavi ga je meni preneo. Nakon svega što je rekao, morao sam da ostanem", rekao je Dembele u razgovoru za RMC Sport.

Ne poriče brzonogi Francuz da njegov način života po dolasku u Kataloniju nije priličio jednom profesionalnom sportisti.

"Moj stil života tokom prvih godina u Barseloni? Bio je isti kao i kod svakog mladog igrača, ali sam uspeo da se izvučem iz te situacije. Od 2017. do 2022. godine protraćio sam mnogo vremena. Izgubio sam pet godina života… Nekoliko puta sam povređivao zadnju ložu. Treneri su insistirali da će se povrede iznova vraćati ukoliko ne budem radio više. Sa Kumanom sam počeo da napredujem, a sa Ćavijem otišao korak dalje. Nastavljamo da radimo, dobro se osećam u Barseloni, imam poverenje celog tima, kluba i srećan sam. Sada svi pričamo o fudbalu i sve je bolje."

Što se planova za ovu sezonu tiče, Dembele ima najviše ciljeve.

"Lično moja ambicija je da osvojim Ligu šampiona sa Barselonom. Prošlo je sedam godina otkako ju je klub poslednji put osvojio i voleo bih da mu je vratim. Da klub osvaja trofeje, La Ligu, Ligu šampiona, to je najbitnije..."


tagovi

Usman DembeleĆavi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara