Romelu Lukaku slavi gol protiv Juventusa (©Reuters)
Romelu Lukaku slavi gol protiv Juventusa (©Reuters)

Derby d'Italia za finale: Lukaku napada Staru damu

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 13:28

Inter čeka Juventus u revanšu polufinala Kupa posle 1:1 u prvom susretu

Malo više od tri sedmice posle dramatičnog sukoba Inter i Juventus će ponovo da se suoče. Ovoga puta duel na Đuzepe Meaci odlučiće ko će od velikih rivala u finale Kupa Italije. Ishod prvog okršaja, ali i trenutna forma protagonista obećavaju odličnu predstavu.

Početkom aprila italijanski velikani su se suočili u Torinu i gledaoci su videli fantaziju u finišu. Dugo se činilo da neće da bude golova, iako su obe jedanaestorke imale nekoliko zanimljivih šansi. Prvi je kapitulirao golman

Izabrane vesti

Samir Handanović, kojeg je sedam minuta pre kraja prevario Huan Kvadrado. Ali Inter se nije predao i u petom minutu nadoknade Bremer je igrao rukom, a Romelu Lukaku iz penala izjednačio na 1:1.

Ni to nije značilo kraj drame, jer je posle drugog žutog kartona zbog nesportskog ponašanja isključen strelac Lukaku, a posle završnog zvižduka sudija Masa je pokazao po jedan crveni karton igračima Intera i Juventusa. Od tada se mnogo toga dogodilo u oba kluba. Juventusu je vraćeno 15 bodova na tabeli Serije A, iako presuda još nije pravosnažna i stvar će se dalje razmatrati. Ali ni Inter nije mirovao.


21.00: (2,05) Inter (3,45) Juventus (4,10)


Lukaku se bezuspešno žalio odboru za suspenziju. Međutim, tada se u celu stvar umešao šef italijanskog sindikata Gabrijele Gravina koji se, pošto je pregledao raspoloživu dokumentaciju, složio sa napadačem. Tako će Belgijancu biti dozvoljeno da se igra u revanšu, što je odlična vest za Inter. Konačno počinje da izgleda kao da se korpulentni napadač probudio iz letargije. U prošlom kolu Serije A rešio je meč u pobedi Intera nad Empolijem sa dva precizna udarca, dok je Lautaro Martinez dodao još jedan gol.

Zahvaljujući tome, Nerazuri nastavljaju da napadaju mesta koje znače kvalifikacije za Ligu šampiona. Pored toga, u trenutnom izdanju evropske elite stigli su do polufinala gde će sa Milanom da se bore za mesto u finalu. Sa tribina će kup meč da gleda suspendovani

Samir Handanović, a u sličnoj situaciji je i Juventus, jer će osim pocrvenelog

Kvadrada, samo Ken da bude van igre.

Juventus igra dobro na svim frontovima. Torinski gigant je proslavio prolaz u polufinale Lige Evrope, gde ga čeka Sevilja. Uz to, uspeo je da se vrati na treće mesto i namerava da juri drugoplasirani Lacio. Samo dva boda ga dele od Rimljana i moglo je da bude još veselije u redovima Stare dame. Ali, Bjankoneri se nisu proslavili za vikend protiv Napolija. Partenopejci su pobedili na samom kraju, potvrdivši dominaciju u ligi.

----------

Meč sa Đuzepe Meace možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------

KUP ITALIJE - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

21.00: (2,05) Inter (3,45) Juventus (4,10), prvi meč 1:1

Četvrtak

21.00: (1,35) Fjorentina (4,90) Kremoneze (9,50), prvi meč 2:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijeInterJuventus

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara