©AFP
©AFP

Dinamo se borio za dah u centrifugi Bodea, pa propustio priliku da se iz Norveške vrati neporažen

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.08.22. | 23:00

Zagrepčani pretrpeli minimalan poraz (0:1), ali očuvali aktivan rezultat pred revanš

Kaznena ekspedicija Bodea ove sezone nije pokazala milost prema rivalima, a novi u nizu savladanih protivnika je Dinamo (1:0). Zagrabački tim na gostovanju šampionu Norveške našao se na vetrometini i u apsolutno podređenom položaju, mađutim činjenica da domaćin nije u potpunosti naplatio doninantnu igru i inicijativu ostavila je prostor za nadu hrvatskog predstavnika koji je u 86. minutu čak imao najbolju priliku na utakmici, ali je Bruno Petković iz izgledne šanse gađao pored gola.

Bez dileme, ostaće Modrima i posle prespavane noći nakon prvog od dva susreta sa šampionom Norveške nejasno kako su sa samo jednom loptom u mreži uspeli da se vrate sa severa Evrope, ali će jednaka enigma biti i kako je devetka Zagrepčana uspela da propusti zicer u završnici ustakmice i tako propusti priliku da svom timu donese potpuno ravnopravnu ulogu pred revanš.

Izabrane vesti

Pomešanih emocija, rezime večerašnje utakmice napraviće i Bode koji je svu ofanzivnu potentnost demonstrirao u prvih 45 minuta, međutim jedinu u nizu šansi realizovao je Pelegrino u 37. minutu kada je glavom u mređu rivala prosledio idealan centaršut Mvuke sa levog krila.

Norveški ofanzivac krunisao je inicijativu domaćina, međutim iz pristupa Bodea bilo je jasno da minimalno vođstvo nije dovoljno da zadovolji apetite. Samo pet minuta kasnije Lars Svensen je nakon kornera uspeo da nadvisi čuvare i vrlo dobro zapreti glavom, međutm pogodio je prečku te su gosti ostali u životu uz značajnu dozu sreće.

Uvučeni u norvešjki vir, fudbaleri Dinama duže od sat vremena borili su se za dah, međutim očigledan pad domaćina nakon nerealizovanih šansi ostavio je prostor za kontre Zagrepčana koji su u 71. minutui demonstrirali koliko malo im je potrebno da kazne rivala. Brza tranzicija hrvatskog kluba pretočena je u pogodak koji je međuzim opravdano poništen usled ofsajd pozicije Bruna Petkovića. Poslednja linija domaćina u pomenutoj situaciji uspela je da nadmudri napadača Modrih koji im se u 86. minutu revanširao i iz nespretne reakcije Admundsena stvorio najboluju šansu na utakmici, međutim sam i neometan pred golmanom Hakinom gađao je pored desne stative.

Pobedom na domaćem terenu Norvežani su prišli na korak istorijskom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona nakon što su sezonu ranije ispisai istoriju izborivši kroz Ligu konferencije prvu jesen na međunarodnoj sceni, a potom nadogradivši uspeh putovanjem koje je okončano tek u četvrtfinalu. Trijumf Bodea ujedno je očuvao i tračak nade u čudo navijača Crvene zvezde s obzirom da bi šampion Srbije u slučaju da, prože Makabi Haifu, a da istovremeno ispadnu Dinamo, Rendžers i Benfika dospeo do trečeg šešira na žrebu za grupnu fazu Lige šampiona.

Zagrepćanima, na drugoj strani, ostaje nada da će minimalni zaostatak uspeti da nadoknade na domaćem terenu i tako se posle dve jeseni u Ligi Evrope vrate na elitnu pozornicu.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 4. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Bode/Glimt - Dinamo Zagreb 1:0 (1:0)

/Pelegrino 37/

Kopenhagen - Trabzon 2:1 (1:0)

/Klason 9, Lerager 49 - Bakasetas 79/

Glazgov Rendžers - PSV Ajndhoven 2:2 (1:1)

/Čolak 40, Lorens 70 - Sangare 37, Obispo 78/

Sreda

21.00: (2,30) Karabag Agdam (3,20) Viktorija Plzen (3,60)

21.00: (5,40) Dinamo Kijev (3,70) Benfika (1,75)

21.00: (2,65) Makabi Haifa (3,20) Crvena zvezda (2,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Bode GlimtDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara