Detalj sa prvog susreta u sezoni (©Reuters)
Detalj sa prvog susreta u sezoni (©Reuters)

Dobitni tim ne treba menjati: Inter i Napoli za prvi trofej u sezoni

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 12:20

Finale Superkupa Italije je na programu u ponedeljak od 20 časova u Rijadu

Ko će do prvog trofeja u Italiji ove sezone? Ovog ponedeljka od 20.45 časova u Rijadu će se odigrati finale Superkupa te zemlje, sastaju aktuelni šampion Napoli i osvajač Kupa Italije Inter.

Reč je o 36. izdanju Superkupa Italije. Napoli se bori za svoj treći pehar, Inter za osmi. Kako god da se završi večeras u Saudijskoj Arabiji, Juventus će i dalje ostati najtrofejniji sa devet superkupova.

Izabrane vesti

Obe ekipe su morale da igraju polufinale, ali nisu imale težak posao. Prvo je Napoli, uz dva gola Alesija Zerbina, sa 3:0 savladao Fjorentinu, a potom je Inter identičnim rezultatom bio bolji od Lacija.

Nijedan od trenera zato nema razlog da preterano menjaju sastave. Prema najavama italijanskih medija Valter Macari će izvesti isti tim kao pre četiri dana. Novajlije Hamed Junior Traore i Siril Engone su prethodnih dana trenirale sa ekipom, ali će samo bivši igrač Verone biti u konkurenciji za tim.


20.00: (5,40) Napoli (3,70) Inter (1,75)


U Interu ćemo možda videti jednu promenu. Bastoni nije potpuno fit, pa bi na njegovo mesto mogao da uskoči Stefan de Fraj. Jedini igrač koji nije u konkurenciji za Nerazure je Huan Kvadrado, dok Napoli mora bez Viktora Osimena i Andrea Zambra Angise, koji su na Kupu afričkih nacija, te povređenih Aleksa Mereta, Matijasa Olivere, Natana i Dijega Dama.

Protiv Napolija su nerazuri već igrali početkom decembra, u prvenstvu, kada su u Napulju prelako stigli do pobede od 3:0 golovima Čalhanogla, Barele i Tirama.

SUPERKUP ITALIJE – FINALE

Ponedeljak

20.00: (5,40) Napoli (3,70) Inter (1,75)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Inter MilanNapoliSuperkup Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara