Igor Duljaj (©MN Press)
Igor Duljaj (©MN Press)

Duljaj: Nemam prijatna iskustva sa stadiona Čukaričkog, probaćemo to da promenimo

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 12:34

"Ako se sećate, prošle godine smo posle nemilih scena izgubili tri boda", podseća Partizanov trener

Neugodno gostovanje čeka Partizan u poslednjem kolu osnovnog dela Mozzart Bet Superlige. Ne samo zbog toga što je Čukarički među ekipama koje se bore za evropsku vizu i svaki bod je od velikog značaja, već i zbog činjenice da su crno-beli prethodni put poraženi napustili Banovo brdo (0:1).

U sećanju je i prošlogodišni prekid uslovljen incidentima navijača crno-belih, koji su od samog starta nekoliko puta ubacivali baklje i stolice na teren, da bi sudija Milan Mitić odlučio da se utakmica odloži za drugi dan.

Izabrane vesti

Trenutna forma Brđana (šesto mesto na tabeli i samo četiri pobede u 11 utakmica ove godine) nije preteća po Partizan, ali je Igor Duljaj u najavi utakmice podsetio na dešavanja iz prošle sezone.

"Gledamo na ovu utakmicu kao i na svaku prethodnu. Utakmica koja donosi ili odnosi bodove. Nemam prijatna iskustva protiv Čukaričkog na njihovom terenu, ako se sećate prošle godine smo posle nemilih scena izgubili tri boda, izgubili smo sa 0:1. Probaćemo to da promenimo u sutrašnjem meču. Termin je odličan, tako da očekujem dosta naših navijača. Naš cilj je da pokušamo da osvojimo tri boda", izjavio je strateg crno-belih.

Na treninzima Partizana ponovo je Mateus Saldanja koji je pauzirao zbog povrede. Njegovo ime moglo bi sutra (19:15) da se nađe u protokolu gostujućeg tima, ali pitanje je da li baš među igračima u startnoj postavi.

"Saldanja se vratio, trenirao je posle duže pauze tako da ću danas da razmislim da li će biti u protokolu. Ne smemo da zaboravimo ni to da neki igrači imaju tri žuta kartona, a posle ove utakmice čekaju nas nove važne. Ali, okrenuti smo prvoj sledećoj i samo nas Čukarički zanima".

Bez obzira na rezultate u poslednje vreme, pohvalno je Duljaj govorio o predstojećem rivalu.

"Oni su u poslednjih nekoliko godina rasli kao klub i kao tim. To su pokazali prošle godine, kao i u duelima sa Partizanom i Crvenom zvezdom. Radi se o ozbiljnoj ekipi koja zna da igra fudbal, imaju mlade i iskusne igrače i mogu da predstavljaju problem za bilo koji klub. Neće biti lako, ali naš cilj je da pobedimo", ponovio je šef stručnog štaba crno-belih i dodao:

"Čukarički je izuzetno opasan iz prekida, imaju odlične izvođače i skakače. Moramo tu da obratimo dobru pažnju. Nadam se da će teren biti u dobrom stanju".

Navijači Partizana su u četvrtak uveče tokom košarkaškog okršaja sa Valensijom istakli transparent kojim se pozivaju pristalice crno-belih da u što većem broju dođu na Banovo brdo. Upoznat je Duljaj sa tim detaljem.

"Sin mi je poslao sliku i oduševljen sam, mnogo nam znači podrška navijača posebno na gostujućem terenu. Pozivam ih da popune stadion na Banovom brdu, da se čuju samo oni i da budu naš 12. igrač".

S obzirom na to da je Partizan pre četiri dana igrao protiv Voždovca u Kupu Srbije (i pobedio na penale), a da nakon Čukaričkog igra sa Crvenom zvezdom utakmicu koja bi mogla da reši pitanje šampiona Mozzart Bet Superlige, upitan je trener crno-belih hoće li kombinovati sastav za predstojeći meč.

"Biće par promena, ali ne mnogo. Nije baš prijatno ako dosta menjate".

Komentarisao je Duljaj i izdanja Bibarsa Natha ove sezone, koji uprkos poznim fudbalskim godinama (36) i dalje ima važnu ulogu na terenu.

"Svaki igrač ima svoju ulogu u Partizanu, tako i Natho. Odlično je počeo sezonu, mnogo znači za ekipu Partizana, posebno taj njegov pas. Bitno je da imamo igrače koji mogu da uđu sa klupe i da promene ritam. Natho i dalje daje svoj maksimum, kako na treninzima tako i na utakmicama. I dalje je jako važan šraf", istakao je Partizanov trener i dodao da još ne razmišlja o okršaju sa Crvenom zvezdom, 20. aprila u prvom kolu plej-ofa, jer je trenutno koncentrisan samo na duel sa Čukaričkim.


tagovi

FK PartizanIgor DuljajMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara