Belingem i Savić (Reuters)
Belingem i Savić (Reuters)

Dva madridska derbija u razmaku od samo sedam dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 21:38

Nekoliko zanimljivih okršaja u osmini finala Kupa kralja

Dva madridska derbija za samo sedam dana. I to na dva kontinenta. Sudariće se Real i Atletiko i u dva različita takmičenja, na ispadanje, što znači da će se (po) jedan klub rastati od ambicija da podigne pehar.

Najpre će se u sredu u Rijadu, pošto se već tradicionalno u Saudijskoj Arabiji igraju utakmice Superkupa, sastati u polufinalu. A tokom utorka je obavljen žreb za osminu finala Kupa kralja i tu ćemo opet gledati okršaj ekipa Karla Ančelotija i Dijega Simeonea.

Izabrane vesti

Inače, Real brani trofej osvojen prošlog aprila na stadionu La Kartuha u Sevilji, kad je savladao Osasunu, dok Atletiko nije bio pobednik takmičenja od 2013. kad je u finalu bio bolji baš od kraljevskog kluba. Inače, jedini tim u sezoni, računajući sva takmičenja, koji je savladao Real, bio je baš Atletiko, pred kraj septembra. A i sad će biti domaćin.

Od zanimljivijih parova osmine finala, valja istaći susret Đirone i Rajo Valjekana, koji će biti emotivan za trenera Katalonaca, Mićela Sančea, jer je tokom igračke karijere veliki trag ostavio na Valjekasu, a na početku trenerske radio baš u predgrađu Madrida. U reprizi finala iz 2007. susrešće se Sevilja i Hetafe, mini baskijski derbi će igrati Bilbao i Alaves, zanimljivo će biti u sudaru Osasune i Sosijedada, jer je strateg ekipe iz Pamplone, Jagoba Arasate, nekada radio u San Sebastijanu. Prvak države, Barselona će na megdan trećeligašu Unionistasu, koji je izbacio Viljareal.

PAROVI OSMINE FINALA KUPA KRALJA

Unionistas – Barselona

Tenerife – Majorka

Hetafe – Sevilja

Osasuna – Sosijedad

Valensija – Selta

Bilbao – Alaves

Atletiko – Real

Đirona – Rajo Valjekano

Mečevi su na programu već sledeće sedmice, od 16. do 18. januara.



tagovi

Kup kraljaReal MadridAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara