Pogodak Adejemija (© Reuters)
Pogodak Adejemija (© Reuters)

Enco Fernandes kao Pera Kojot, uništila ga Ptica trkačica! Čelsi napreduje, ali i dalje krizira (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.02.23. | 22:54

Borusija posle kontranapada Adejemija stekla prednost pred put na Stamford bridž – 1:0

Neki pametni ljudi sede u kancelarijama stadiona Stamford bridž. Znaju fudbal, bez pogovora. Problem nastaje što ponekad za saradnike imaju osobe kojima razumevanje fudbala nije jača strana. Kao kad skorojevići uđu u butik i žele da kupe markiranu robu, bez obzira da li im stoji ili ne, znaju li da je nose ili u njoj izgledaju čudno. Tako je Čelsi kupio Enca Fernandesa sa etiketom osvajača Mundijala, dečka koji je jesenas blistao u Benfiki, dominantnom timu koji baš i nema mnogo posla u defanzivi.

I onda je najskuplji fudbaler u istoriji kluba izaša na teren u delu takmičenja u kome mora da se trči više nego bilo gde. Kao da je zaboravio, pa je sredinom drugog poluvremena potcenio mogućnosti Karima Adejemija i omogućio brzonogom napadaču da Borusiji obezbedi prednost posle prvog susreta osmine finala Lige šampiona – 1:0.

Izabrane vesti

Možda je rezultat nepravedan, jer je Čelsi ostavio bolji utisak. Za nijansu ili dve. Samo nije imao dovoljno spretnog fudbalera, poput Adejemija koji je u 63. minutu krenuo da sprinta ispred svog kaznenog prostora posle situacije iz koje je engleski predstavnik mogao da povede, imao naspram sebe samo Enca i pretrčao kao kao Ptica trkačica Pera Kojota. Ostao je Argentinac u prašini, a sastav Grejema Potera u problemima.

Iako je dosta pokazao. Počev od poništenog gola Tijaga Silve (zbog igranja rukom), prečke Žoao Feliksa (deluje da je Portugalac sjajno zimsko pojačanje), šansi Kaja Haverca, pa Risa Džejmsa, Kalidua Kulibalija... Može biti da je izdanje u Dortmundu najbolje Čelsijevo otkako je nastavljena klupska sezona, a ni to nije bilo dovoljno za ohrabrujući rezultat. U nadoknadi ni sjajan udarac baš Fernandesa nije bio dovoljan za pogodak.

Ono što su gosti mašili posledica je nepodešenih nišanskih sprava (čak 19 ukupno, osam u okvir), ali i spretnosti golmana Gregora Kobela u trenucima kad se posle vodećeg gola Borusija gušila i trepela veliki pritisak. Izdržala je snažan ritam koji je nametnuo Čelsi u drugom delu, potvrdila da joj je forma u usponu, jer niže pobede u Bundesligi, a deluje da je naučila da igra na rezultat. Iako i dalje ima mlad tim.

Kad se šanse zbroje, Čelsi ih je imao više, ali su i Milioneri čak mogli da ostvare povoljniji rezultat od ovih 1:0. U prvom delu Sebastijan Ale i Marijuš Volf, u drugom još nekoliko obećavajućih situacija, a na kraju pesma Žutog zida, jer je Borusija dobila sve mečeve u 2023. Sedam. Kao da igra loto.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA

Utorak (14. februar)

Milan - Totenhem 1:0 (1:0)

/Dijaz 7/

Pari Sen Žermen - Bajern Minhen 0:1 (0:1)

/Koman 53/

Sreda (15. februar)

Klub Briž - Benfika 0:2 (0:0)

/Žoao Mario pen 51, Neres 88/

Borusija Dortmund - Čelsi 1:0 (0:0)

/Adejemi 63/

Utorak (21. februar)

21.00: (3,05) Ajntraht Frankfurt (3,35) Napoli (2,35)

21.00: (2,25) Liverpul (3,40) Real Madrid (3,20)

Sreda (22. februar)

21.00: (1,85) Inter (3,50) Porto (4,40)

21.00: (4,60) RB Lajpcig (3,60) Mančester Siti (1,80)

***kvote su podložne promenama

 


tagovi

Gregor KobelKarim AdejemiEnco FernandezBorusija DortmundČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara