Frančesko Kalcona (©AFP)
Frančesko Kalcona (©AFP)

Evo i trećeg! Selektor Slovačke za kormilom Napolija, u stručnom štabu i Hamšik

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 09:44

Valter Macari nije dugo potrajao u drugom mandatu podno Vezuva

Sa jednim je započeo odbranu titule, drugi je posle neuspešnog starta pokušao da ga vrati na put, a pošto ni on nije uspeo, pokušaće i treći! Napoli bi uskoro, možda već koliko danas, trebalo da dobije novog trenera, trećeg od starta sezone!

Valter Macari označen je (ponovo) kao bivši u italijanskim medijima, a 62-godišnjeg Italijana na klupi prvaka Serije A zameniće sedam godina mlađi sunarodnik i aktuelni selektor Slovačke Frančesko Kalcona.

Izabrane vesti

Aurelio De Laurentis odabrao je bivšeg pomoćnika Mauricija Sarija i Lučana Spaletija - sa obojicom sarađivao u Napoliju - da zameni Macari (makar) do kraja sezone i u tom periodu jedan od pomoćnika biće mu Marek Hamšik, legenda kluba sa juga Italije i tim menadžer slovačke reprezentacije.

Iz Fudbalskog saveza Slovačke dali su zeleno svetlo čoveku koji ih je odveo na EURO 2024 da simultano obavlja funckiju selektora i trenera do juna ove godine, te bi prema pisanju Matea Moreta Kalcona u toku dana trebalo da se sastane sa De Laurentisom kako bi do detalja definisao dogovor i potpisao ugovor isprva kratkoročan ugovor sa Napolitancima, s tim da nije poznato hoće li Frančesko preuzeti ekipu do prve utakmice osmine finala Lige šampiona ili nakon Barseloninog gostovanja na 'Maradoni'. Do kraja dana sve bi trebalo da bude mnogo jasnije, navode mediji sa Čizme.

Macarijev drugi mandat na klupi Azura nije dugo potrajao, mada su mnogi i bili skeptični kada je De Laurentis odlučio da sredinom novembra baš njime odmeni Rudija Garsiju. Ispostaviće se s razlogom. Macari je na 12 utakmica u Seriji A ostvario učinak od svega četiri pobede, tri remija i pet poraza. Usput je ispao u osmini finala Kupa Italije od Frozinonea (0:4) i izgubio u finalu nacionalnog Superkupa od Intera u Rijadu.

Napoli je subotnjeg remija sa Đenovom na devetoj pozociji sa 36 bodova - koliko ima i desetoplasirani Torino - pa plasman u Ligu šampiona već sada deluje kao teško ostvariv cilj. Četvrtoplasirana Atalanta ima devet bodova više.



tagovi

Frančesko KalconaMarek HamšikNapoliValter Macari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara