Žonatan Ikone (Reuters)
Žonatan Ikone (Reuters)

Fiorentina dogovorila veliko pojačanje za 15.000.000 i procente

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.12.21. | 22:26

Stiže jedan od najboljih igrača šampiona Francuske

Bilo je evidentno da je Fiorentini i njenom najboljem strelcu Dušanu Vlahoviću neophodna pomoć i pojačanje u ofanzivnoj liniji tima. Italijanski klub je razmišljao u tom smeru i dogovorio prvo veliko pojačanje za zimski prelazni rok.

Italijanski mediji javljaju da je Viola dogovorila transfer francuskog krila Žonatana Ikonea iz Lila. Visina obeštećenja iznosi 15.000.000 evra, a klubu sa severa Francuske će pripasti i 10 odsto od naredne prodaje Ikonea. Povremeni francuski reprezentativac će potpisati ugovor na do leta 2026. godine.

Izabrane vesti

Ikone igra na poziciji desnog krila i biće zamena za vremešnog Španca Kaljhehona koji je ove sezone na 20 mečeva upisao gol i tri asistencije. Takođe, Ikone moće da igra i ofanzivnog vezistu ili drugog napadača u zavisnosti od formacije.

U Lil je došao pre tri i po godine iz Pari Sen Žermena za 5.000.000 evra i ubrzo postao jedan od ključnih igrača. Prošle sezone je u osvajanju šampionske titule imao jednu od ključnih uloga sa četiri gola i pet asistencija.

Fiorentini je sveža krv u napadu bila nephodna s obzirom da je Kaljehon u silaznoj putanji, da je ruski napadač Kokorin praktično neupotrebljiv i da su jedina prava pomoć Vlahoviću bili Argentinac Niko Gonzales i mladi Sotil koji uglavnom ulazi sa klupe.


tagovi

Džonatan IkoneZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara