Fjorentina marširala kroz Poljsku i pokazala da nije tim iz Lige Konferencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 22:56

Buran remi Bazela i Nice, Anderleht napravio iznenađenje

Fjorentina trenutno nije tim za Ligu Konferencija! Odličnu formu tim iz Toskane potvrdio je i na večerašnjem gostovanju Lehu iz Poznanja. Najbolji poljski tim imao je uz sebe euforično atmosferu, preko 20 hiljada bučnih navijača, ali je video kako izgleda fudbal iz druge dimenzije.

Fjorentina je došla, videla i zgazila nedoraslog rivala, potvrdivši da bi u trećerazrednom takmičenju mogla da igra samo jedno leto – 4:1. Uspeo je Leh iz Poznanja da se „ritne“ u prvom poluvremenu, ali je kraju meča još dobro i prošao. Mogla je Fjorentina da slavi i ubedljivim rezultatom, posebno je domaćin bio inferioran u drugom poluvremenu kada je u igru ušao Ikone.

Izabrane vesti

Fjorentina je povela ranim pogotkom Artura Kabrala, koji je ponovo iskoristio šansu i činjenicu da je srpski reprezentativac Luka Jović rovit. Radovala se publika u Poznanju u 20. minutu posle udarca Kristofera Veldea, videla možda još jednu senzaciju.

GOL IKONEA MOŽETE DA VIDITE OVDE

Međutim, iako je Fjorentina štedela snagu znala je kako da dože do pobede. Domaćine je praktično otvorio Gonzales, dok ih je u drugom poluvremenu Ikone dokrajčio. Ulazak krilnog fudbalera imao je presudan uticaj na meč u Poljskoj, u kojem je Fjorentina pokazala zašto je najefikasnija ekipa u Ligi Konferencija.

Ikone je samo 12 minuta po ulasku na teren upisao gol i asistenciju Boneventuri. Pogodak Ikonea je bio pravo remek delo, kada se oslobodio čuvara, potom školski otvorio stopalo i unutrašnjim delom pogodio bliži ugao.

Luka Jović je dobio šansu u finišu, dok je Nikola Milenković bio od prvog minuta na terenu.

Vrlo zanimljiv meč viđen je u Bazelu, gde je gostovala Nica (2:2). Blistao je napadač gostiju Terem Mufi. Mladi Nigerijac je postigao je u finišu prvog poluvremena dva gola za sedam minuta. Posebno je bio upečatljiv drugi kada je savršenim makazicama okrenuo rezultat.

Međutim, Bazel je igrao sasvim dobar meč. I stigao do zasluženog izjednačenja preko Amdounija.

Malo iznenađenje viđeno je u Briselu. Grca već godinama Anderleht, ne može da se uključi u borbu za prvo mesto u Belgiji, ali je ove sezone rešen da napravi velike stvari u Evropi. Ozbiljnu zalihu napravio je Anderleht uoči revanša protiv Az Alkmara (2:0). Zanimljivo je da je prvi gol bio delo letošnjeg Zvezdinog pika Mihaela Murilja.

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Gent - Vest Hem 1:1 (0:1)

/Kujpers 57 - Ings 45/

Anderleht - AZ Alkmar 2:0 (1:0)

/Muriljo 22, Ashimeru 70/

Bazel - Nica 2:2 (1:2)

/Amdouni 26 pen i 71 - Mofi 38 i 45/

Leh - Fjorentina 1:4 (1:2)

/Velde 20 - Kabral 4, Gonzales 41, Bonaventura 58, Ikone 63/



tagovi

Artur KabralDžonatan IkoneLuka JovićLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara