Fudbaleri Fiorentine (Reuters)
Fudbaleri Fiorentine (Reuters)

Fjorentinina partija sezone začinjena golom sa centra! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 20:41

Artur Kabral nastavio seriju golova, Veroni nedovoljan raspoloženi Lazović

Konačno je proradila Viola i u Seriji A! I odigrala najbolju partiju sezone…

Posle čak šest prvenstvenih mečeva zaredom bez pobede, Fjorentina je večeras nakon 51 dana čekanja upisala tri boda i deklasirala Veronu u gostima sa 3:0 što joj je najubedljiviji trijumf u sezoni. A da sve bude za pamćenje, pobrinuo se kapiten Kristijano Biragi koji je u finišu meča postigao spektakularan gol udarcem sa centra! Gol možete pogledati OVDE.

Izabrane vesti

Iako tim iz Firence ove sezone odlično gura u Ligi konferencija i Kupu Italije, rezultati u prvenstvu su bili ispod svih očekivanja i počela je da se nazire borba za opstanak. Nimalo prijatna situacija pred gostovanje neugodnoj Veroni koja igra kao preporođena u drugom delu sezone i maksimalno je oživela šanse za opstanak u ligi.

Najava boljih dana Viole je stigla posle samo 12. minuta igre na Bentegodiju. Veroni je mrežu zatresao njen bivši igrač Antonjin Barak kojeg je Fiorentina otkupila pre samo nekoliko nedelja. Čeh je krunisao dobar prodor brzonogog Žonatana Ikonea po desnom krilu.

Mogao je poput Ikonea i Darko Lazović nakon pola sata igre da se upiše u asistente ali Kevin Lazanja nije umeo da iskoristi njegov idealan centaršut i promašio je zicer glavom sa desetak metara. Idealno poluvreme za Fjorentinu je zaokružio brazilski napadač Artur Kabral koji je opet počeo u startnoj postavi pre Luke Jovića i postigao peti gol na poslednje četiri utakmice. Bio je na pravom mestu posle kornera Mandragore i sa peterca duplirao prednost gostiju.

Verona je dominirala u drugom poluvremenu, a Darko Lazović bio nezasuatvljiv. Svaki opasan napad domaćina i šansa za gol su bili produkt igre razigranog Čačanina. Ali golman Teraćano je zaustavljao njegove šuteve, a saigrači nisu koristili njegove pasove. Još jedan idealan centaršut Lazovića u 87. minutu je prokockao Gaič kada je pogodio stativu.

Na kraju je čorbu Veroni zapaprio Biragi u poslednjim minutima meča na pomalo kontroverzan način. Mandragora je pao, sviran je faul, domaći su stali, a Biragi iskoristio situaciju i udarcem sa centra lobovao Montipa.

Lazović je odigrao ceo meč za Veronu, Milenkovića zbog povrede nije bilo u timu Fiorentine, Aleksa Terzić je igrao do 74. minuta kada ga je zamenio pomenuti Biragi dok je Luka Jović dobio priliku od 65. minuta.

SERIJA A – 24. KOLO

Subota

Empoli - Napoli 0:2 (0:2)

/Ismajili 17, Osimen 28/

Leče - Sasuolo 0:1 (0:0)

/Torstvedt 65/

Nedelja

Bolonja - Inter 1:0 (0:0)

/Orsolini 76/

Salernitana - Monca 3:0 (0:0)

/Kulibali 52, Kastanos 66, Kandreva 71/

Udineze - Specija 2:2 (1:1)

/Beto 22, Pereira 55 - Nzola 6, 72/

Milan - Atalanta 2:0 (1:0)

/Muso 26ag, Mesijas 86/

Ponedeljak

Verona - Fjorentina 0:3 (0:2)

/Barak 12, Kabral 38, Biragi 89/

20.45: (1,45) Lacio (4,30) Sampdorija (8,50)

Utorak

18.30: (5,90) Kremoneze (3,70) Roma (1,70)

20.45: (1,82) Juventus (3,60) Torino (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Artur Kabral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara