Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Fonsekin debi za poželeti: Džonatan Dejvid se probudio i poželeo “dobrodošlicu” Okseru u Ligu 1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 17:02

Sotokin het-trik protiv Bresta

Iza Lila je sezona za zaborav, a ispred, nadaju se na severu Francuske, mnogo uspešnija. Teško da će biti jedna dobra kao pretprošla kada su osvojili titulu, ali svakako bolja od prošle. A ako se po jutru dan poznaje, tako će i biti. Paulo Fonseka nije mogao poželi bolji debi u novom klubu, pošto su njegove Doge na otvaranju nove sezone u Ligi 1 ubedljivo savladale Okser – 4:1 (3:0).

Da li je novajlija u francuskoj eliti reper koji može da odredi Lilove domete u novoj sezoni pokazaće vreme, ali domaćin je zaista izgledao poletno ovog popodneva na Pjer Morou. Posebno u prva tri minuta tokom kojih je praktično rešio pitanje pobednika.

Izabrane vesti

Osam godina čekao je Okser na povratak u Ligu 1, a onda je u tih uvodnih 180 sekundi zažalio što se vratio u elitno društvo. Prvi gol primio je praktično iz prvog napada, već posle 40 sekundi igre, a početni šok Lil je iskoristio da duplira prednost samo dva minuta kasnije. Posebno inspirisan bio je Džonatan Dejvid koji je do danas u kalendarskoj 2022. godini postigao samo tri gola u prvenstvenim utakmicama. Protiv Oksera pak dva (oba u prvom poluvremenu), plus asistencija kod prvog pogotka Benžamena Andrea. Ne treba zapostaviti ni uskusnog Remija Kabelu, debitanta koji je namestio oba gola kanadskom reprezentativcu.

Upisao se u nastavku i novajlija Akim Zedadka, stigao je ovog leta iz Klermona da odmeni Zekija Čelika na desnom boku i već na debiju pokazao da bi zaista mogao da bude pojačanje. Očekivano, pošto su već tada uveliko osigurali pobedu, fudbaleri Lila su se do kraja meča opustili, što je Okser iskoristio da preko Šarbonijea ublaži poraz.

Trijumf na startu sezone upisao je i Lans, savladavši u karnevalskoj atmosferi pred svojim navijačima – 3:2 (1:0). Iako je u jednom trenutku izgleda kao da će domaćin rutinski obaviti posao, na kraju je morao da strepi do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Florijan Sotoka je za nešto više od sat vremena stigao do het-trika, čime je nagovestio da bi mogao da nadomesti odlazak Arnoa Kalimuenda iz kluba. Mladi napadač je prethodne dve sezone proveo na pozajmici u Lansu, imali su u klubu nameru da ga zadrže i ove, ali je Kalimuendo, strelac 19 golova u prethodne dve godine, odlučio da se vrati u Pari Sen Žermen, svoj matični klub.

Ipak, Sotoka se potrudio da se Kalimuendov izostanak ne oseti na premijeri nove sezone. Tri puta je u razmaku od 27. do 65. minuta tresao mrežu Bresta, a mogao je i do četvrtog gola, samo da je iskoristio penal iz 33. minuta.

Brest se u nastavku probudio, samo šezdesetak sekundi posle trećeg primljenog gola smanjio je preko Belkeble, da bi desetak minuta pre kraja “zakuvao” utakmicu sa bele tačke (Del Kastiljo pogodio tek iz ponovljenog penala), ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi pobedu Lansa u finišu...

FRANCUSKA 1 – 1. KOLO

Petak

Olimpik Lion - Ajačio 2:1 (2:1)

/Tete 12, Lakazet 22 pen - Mangani 31 pen/

Subota

Strazbur - Monako 1:2 (0:1)

/Dialo 65 - Diata 43, Diop 53/

Klermon - Pari Sen Žermen 0:5 (0:3)

/Nejmar 9, Hakimi 26, Markinjos 38, Mesi 80, 86/

Nedelja

Tuluz - Nica 1:1 (1:0)

/Dalinga 20 - Ramzi 78/

Anže - Nant 0:0

Lans - Brest 3:2 (1:0)

/Sotoka 27, 62, 65 - Belkebla 66, Del Kastiljo 82pen/

Lil - Okser 4:1 (Andre 1, Dejvid 3, 39, Zedadka 64 - Šarbonije 68/

Monpelje - Troa 3:2 (2:2)

/Sent-Lus 3, Savanije 15, 81 - Tardiu 12pen, Balde 17/

Ren - Lorijan 0:1 (0:0)

/Teat 65ag/

20.45: (1,65) Olimpik Marselj (3,80) Rems (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1LilDžonatan Dejvid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara