Francuzi od muke ne znaju šta će: Treći gol Argentine je neregularan

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 11:30

Kad bismo se strktno držali pravila

Da mogu, pojeli bi se Francuzi od muke. Izgubili su finale u kome su se dvaput vraćali sa ivice ponora i ostali bez trofeja osvojenog u Rusiji pre četiri i po godine.

Veliki broj navijačke i stručne javnosti – pa i sam selektor Didije Dešan – ima zamerke na suđenje Simona Marčinjaka, posebno kad je reč o prvom golu Argentine (jedanaesterc sviran posle duela Usmana Dembela i Anhela di Marije), da bi se u noći velike tuge u Parizu i drugim gradovima poteglo i pitanje da li je pogodak Lionela Mesija za 3:2 ispravan.

Izabrane vesti

Ako pitate Francuze, konkretno njihov najuticajnji sportski dnevnik Lekip – nije.

Taj list je objavio snimke koji ukazuju da je poljski arbitar imao argumente da poništi gol Mesija, jer su u trenutku kad je kapiten Argentine šutirao ka Igu Lorisu dvojica rezervnih fudbalera iz kadra Lionela Skalonija bila u terenu, u nameri da proslave novo vođstvo južnoameričke selekcije. Suprotno pravilima.

Čak isti izvor citira Član tri, stav devet Pravila igre, u kome se navodi:

Ako posle postignutog gola sudija postane svestan da je još jedna osoba bila na terenu dužan je da gol poništi, pod uslovom da je ta osoba: rezervni fudbaler, igrač koji je već zamenjen, isključen fudbaler ili službeno lice ekipe koja je dala gol. U tom slučaju igra mora biti nastavljena slobodnim udarcem sa mesta gde je bila ta osoba“, podseća Lekip.

Sa stanovišta pravila je u pravu, ali suštinski ništa ne menja, jer dvojica argentinskih fudbalera stoje na 35-40 metara do mesta događaja i nemaju nikakav uticaj na igru.

Osim toga, kad bi se tako gledalo, prilikom prilike Randala Kolo Muanija, nekoliko fudbalera sa klupe Francuske je debelo zagazilo na teren, tako da je napadač Ajntrahta poentirao onda bi i taj gol morao da bude poništen. A teško da bi se tako nešto desilo.

Na kraju krajeva, imamo i primer iz košarke, legendani šut Dušana Kecmana u Zagrebu, kad je na desetine ljudi bilo na parketu, pa je trojka za Partizanovo osvajanje ABA lige 2010. priznata.


tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineFudbalska reprezentacija FrancuskeLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara