Uroš Nenadović (©Starsport)
Uroš Nenadović (©Starsport)

Gajić i Nenadović proslavljaju titulu i maštaju o susretu sa Zvezdom

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.05.22. | 10:00

Poslednje kolo prvenstva Jermenije, koje je na programu ove subote, ne donosi previše uzbuđenja. Pjunik je overio titulu u prošloj rundi, pa može da bude rasterećen protiv prošlogodišnjeg šampiona Alaškerta (12.00)

Zagrevanje za Ligu šampiona kreće od istoka. Ove subote se igra nekoliko fudbalskih šampionata, a prvi od Evropljana na teren izlaze Jermeni. Kod njih je danas na programu poslednje kolo, retko nezanimljivo, jer sve se već zna.

Pjunik je novi šampion, kolo pre kraja je overio 15. titulu u istoriji, pošto je zadržao tri boda više u odnosu na Ararat Jermeniju, sa kojom ima bolji međusobni odnos. Navijači najtrofejnijeg jermenskog kluba moći će da proslave uspeh na terenu prošlogodišnjeg prvaka Alaškerta, pošto Pjunik igra baš protiv njega od 12 časova.

Izabrane vesti

Trofejem su se okitila dvojica srpskih fudbalera, bivši štoper BSK Borče Zoran Gajić (32) i nekadašnji napadač Vojvodine, Rada i Radnika Uroš Nenadović (28). Gajićev doprinos je bio veći, pošto je u Jerevanu od početka sezone, odigrao je 24 meča i postigao jedan gol. S druge strane, Nenadović se Pjuniku priključio u januaru, prešao je iz kazahstanskog Taraza, a na 11 mečeva je dva puta bio strelac i jednom asistent.

Pjunik će na leto da igra kvalifikacije za Ligu šampiona, gde bi rival mogla da im bude i Crvena zvezda, a u Evropi će probati da ponovi Alaškertov uspeh iz prošle sezone. Ekipa naših Ognjena Čančarevića i Marka Milinkovića se domogla plasmana u grupnu fazu Lige konferencije, te je tako postala prva ekipa iz Jermenije koja je zabeležila takav uspeh.

12.00: (4,00) Alaškert (3,00) Pjunik (2,00)

Igranje na više frontova koštalo je Alaškert borbe za titulu, ali je bez većih problema obezbeđeno treće mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije. Tamo će svakako i vicešampion Ararat Jermenija, kao i četvrtoplasirani Ararat iz Jerevana, onaj „pravi“ Ararat koji je svojevremeno čak bio i šampion Sovjetskog Saveza.

Upravo će dva Ararata imati čast da spuste zavesu na 30. prvenstvo Jermenije, oni će se sastati od 17 časova. Sva tri prethodna okršaja ove sezone pripala su Ararat Jermeniji, rezultatima 3:0, 1:0, pa 3:1.

Iz lige je očekivano ispao BKMA, tim sastavljen samo od domaćih omladinaca posredstvom Ministarstva sporta Jermenije. Takođe, još u decembru je iz takmičenja istupio i Sevan, te će on naredne sezone da igra u nižem rangu.

Najbolji strelac lige po svoj prilici biće centarfor iz Obale Slonovače Serž Deble. Iskusni golgeter, koji je prvu polusezonu proveo u Araratu, a drugu u Pjuniku, postigao je ukupno 22 pogotka ove sezone. Njega samo uz neku fantastičnu partiju može da ugrozi Mailson Lima iz Ararat Jermenije, koji je potpisao 18 golova. Prati ga potom Portugalac Hugo Firmino iz Pjunika sa 16…

Od srpskih golgetera samo su se donekle istakli pomenuti Milinković i Dimitrije Pobulić sa po četiri pogotka. Pobulić je međutim zimus napustio Ararat i prešao u Bunjodkor iz Uzbekistana. Zato, možemo da se pohvalimo da imamo drugog najboljeg golmana u ligi, pošto je Čančarević osam puta bio nesavladan ove sezone. Bolji je bio samo Italijan Valerio Vimerkati iz Ararat Jermenije, koji je do sada sačuvao mrežu na 13 utakmica.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

JERMENIJA 1 – 32. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

12.00: (4,00) Alaškert (3,00) Pjunik (2,00)

12.00: (1,87) Noravank (3,40) BMKA (4,00)

15.00: (2,25) Urartu (3,00) Van (3,30)

17.00: (3,80) Ararat (3,30) Ararat Jermenija (1,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Jermenija 1Zoran GajićUroš NenadovićPjunik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara