Radost Galatasaraja (©Reuters)
Radost Galatasaraja (©Reuters)

Galata blickrigom do opstanka: Babel otvorio, Dervišoglu dokrajčio Malatiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.04.22. | 21:34

Dva gola za tri minuta istanbulskog velikana - 2:0

Neće imati navijači po čemu lepom da pamte ovu generaciju Galatasaraja, bez ikakve sumnje jedna je od najgorih u istoriji kluba, ali dno u vidu ispadanja u drugu ligu, ipak, neće dotaći. Knjiži Galatasaraj pobedu nad Malatijom kao zlata vrednu, verovatno i presudnu u borbi za opstank - 2:0 (0:0).

Za godinu dana Galatasaraj je prešao put od bitke za titulu do bitke za goli život. Od istanbulskih velikana doživeo je najveći pad, srozao se preko noći, poigravali su se igrači sa ugledom kluba i dovodili u pitanje svoju bezbednost. Više ne moraju da strahuju, ali će većina njih na leto spakovati kofere i prvim letom krenuti iz Istanbula. Gde? Bilo gde, ako pitate navijače turskog velikana. Samo što dalje od Galatasaraja. 

Izabrane vesti

Islužene zvezde imaju dobar marketinši potencijal i ništa više od toga. Bacali su klupski čelnici bombe, dovodili su jaka imena na zalasku karijere i nisu se usrećili. Starosedelac Muslera počeo je sve više da brlja i više nije pouzdan kao što je ranije bio, od Sofijana Fegulija, Patrika van Anholta i Rajana Babela nisu se naročito ovajdili. Za polusezonu provedenu na Bosforu prelaznu ocenu mogao bi možda da dobije samo povratnik Bafetimbi Gomis.

Vreme je da Galatasaraj poramisli o zaokretu u transfer politici, jer se pokazalo da ovako ne ide. Tim je zreo za rekonstrukciju i tu ništa neće promeniti pobeda protiv Malatije. Ni sve do kraja sezone ako bi došlo do takvog scenarija.

Od individualnog kvaliteta igrača na zalasku karijere ne može se živeti, na trofeje se ne može računati, jer glad kod njih ne postoji. Želja je presušila. Retka je kao oaza u pustinji. Tako i igra Galatasaraj, jedna kvalitetna partija u moru loših. Ili dobri segmenti u proseku iz kojih se izrode pobede. Uhvatio je Galatasaraj na spavanju Malatiju, izveo je klasičan blickrig i spasao se.

Poveo je domaćin uz dosta sreće. Dva šuta skinuo je golman Abdulsamed Damlu, treći nije mogao. Refleksnim reakcijama zaustavio je udarce iz neposredne blizine, ali nije imao sreće... Lopta se u petercu odbila do Rajana Babela, a Holanđanin ju je iz peterca ćušnuo u mrežu. Prepustila je Malatija posed samo što je krenula sa centra i Damlu je ponovo vadio loptu iz mreže. Idealan centaršut Omara Elabdeluija u pogodak je pretočio Halil Dervišoglu.

TURSKA 1 – 33. KOLO

Petak

Kajzeri - Rize 1:1 (0:0)

/Bašan 77 - Pohjanpalo 67/

Trabzon - Karagumruk 1:1 (0:1)

/Ugo 58 - Bilja 45+4/

Subota

Hataj - Sivas 1:1 (0:1)

/Benzija 61 - Erdal 28pen/

Alanja - Antalija 1:3 (0:2)

/Dijediju 78 - Rajg 17, Bajrakdar 40, 58/

Altaj - Bašakšehir 1:1 (0:1)

/Gulselam 89 - Trezege 40/

Fenerbahče - Geztepe 2:0 (1:0)

/Aziz 4, Gučer 83pen/

Nedelja

Konja - Gazijantep 4:1 (2:0)

/Čekići 32, Koka 43, Hadžiahmetović 56, Mikalak 90+4 - Demir 87/

Kasimpaša - Adana Demir 4:0 (2:0)

/Haspolat 11, Muleka 45+1, 63, Bozok 73pen/

Giresun - Bešiktaš 0:0

Ponedeljak

Galatasaraj - Malatija 2:0 (0:0)

/Babel 51, Dervišoglu 53/



tagovi

GalatasarajMalatijaSuper ligTurska Super ligTurska 1Rajan Babel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara