Pepe (Reuters)
Pepe (Reuters)

Gazi četrdesetu, a skok kao u mladića: Pepe srušio mundijalski rekord star 32 godine! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.12.22. | 20:58

Legendarni Portugalac srušio dostignuće Rožea Mile i postao najstariji strelac u istoriji nokaut faze svetskih prvenstava

Podosta se od starta Svetskog prvenstva po društvenim mrežama komentarisao fizički izgled drugog najstarijeg fudbalera koji se pojavio u Kataru. Upoređivale su se fotografije portugalske legende Pepea s početka 21. veka i starta njegove seniorske karijere i one sa utakmica u Dohi, izvlačili zaključci da štoper koji gazi 40. godinu života izgleda poprilično ispijeno, pa čak i ne u potpunosti zdravo.

Ali zdrav je Pepe, još kako je zdrav. I možda mu lice ne krije bore i godine, ali zato "deda" još može da skoči... Bolje od mnogih kolega, mladića u 20-im godinama i punoj snazi. Odrazio se Pepe ronaldovski u 33. minutu okršaja osmine finala protiv Švajcarske, trznuo glavom, matirao Jana Zomera i postao najstariji fudbaler u istoriji svetskih prvenstava koji je postigao gol u nokaut fazi.

Izabrane vesti

Pao je rekord Rožea Mile star 32 godine koji je Kamerunac sa 38 godina i 34 dana postavio u osmini finala Mundijala u Italiji. U produžecima protiv Kolumbije bio je dvostruki strelac. Pepe je zatresao mrežu sa 39 godina i 283 dana i tako ujedno postao drugi najstariji strelac u istoriji planetarnih smotri ako gledamo i grupnu i nokaut fazu. A taj rekord će čini se još dugo držati upravo Mila koji je 1994. u SAD-u sa 42 godine i 39 dana zatresao mrežu Rusije.



tagovi

Katar2022Pepereprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara