Gol iz snova Tangija Ndombelea, Pevci nisu odustali od borbe za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 16:52

Majstorija francuskog veziste i važni bodovi ekipe Žozea Murinja - 3:1

Totenhem se u ovako neizvesnoj sezoni ne sme otpisivati iz borbe za titulu, posebno ukoliko bude počeo da pobeđuje u gostima. Pevci su savladali Šefild Junajted na Bramal Lejnu, što im je prvo slavlje na strani u Premijer ligi od 8. novembra, a meč je obeležila majstorija Tangija Ndombelea u 62. minutu, kada je razrešena svaka dilema po pitanju pobednika na ovom meču - 3:1 (2:0).

Odlični centralni vezista je sjajno reagovao nakon odličnog poteza Stivena Bergvajna, koji je prebacio čitavu odbranu domaćina. Ndombele je iz izuzetno teške situacije spoljnim delom kopačke sa ivice peterca lobovao nemoćnog Arona Remzdejla i definitivno ubio svaku nadu sastava Krisa Vajldera da može do izjednačenja.

Izabrane vesti

Pevci su odlično otvorili meč, poveli su golom Serža Orijea posle odličnog centaršuta Sona iz kornera, a put ka pobedi gostima je trasirao Hari Kejn, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora u 40. minutu meča. Totenhem je i pre svog prvog gola imao odličnu šansu, koju je propusti Bergvajn, dok je u osmom minutu Son zatresao stativu gostujućeg gola.

Šefild je uspeo da se podigne u drugom poluvremenu. Nadu domaćem timu vratio je Dejvid Mekgoldrik u 59. minutu utakmice, koji se odlično snašao posle centaršuta Džona Fleka sa leve strane. Međutim, ambicije domaćih su trajale svega tri minuta.

Vajderov tim nije imao snage da i drugi put pojuri prednost gostiju od dva gola, iako je temperamentni strateg pokušao da probudi ekipu sa ulazcima Brajana, Brustera i Šarpa. Sve se završilo sa nekoliko solidnih pokušaja Džona Lundstrama i Bilija Šarpa.

Žoze Murinjo je sa druge stane sačekao da njegova ekipa u potpunosti obezbedi kontrolu igre i rezultata, pa je uvođenjem Moure, Karlosa Vinisijusa i Dejvisona Sančeza, malo ukrao vreme u samoj završnici meča i bez većih problema osigurao tri važna boda.

Pevcima je ovo bilo odlično zagrevanje za ono što ih očekuje 28. januara u derbiju sa Liverpulom u Londonu. Prethodno će morati da "odrade" gostovanje Vikombu u FA kupu, gde će Portugalac izvesno na teren poslati rezerviste.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Subota

Vulverhempton - Vest Bromvič Albion 2:3 (2:1)

/Fabio Silva 38, Boli 43 - Pereira 8, 56pen, Adžaji 52/

Lids - Brajton 0:1 (0:1)

/Mapej 17/

Vest Hem - Barnli 1:0 (1:0)

/Antonio 9/

Fulam - Čelsi 0:1 (0:0)

/Maunt 78/

Lester - Sautempton 2:0 (1:0)

/Medison 37, Barns 90+5/

Nedelja

Šefild Junajted - Totenhem 1:3 (0:2)

/Mekgpldrik 59 - Orije 5, Kejn 40, Ndombele 62/

17.30: (2,10) Liverpul (3,45) Mančester Junajted (3,50)

20.15: (1,20) Mančester Siti (6,75) Kristal Palas (14,0)

Ponedeljak

21.00: (1,50) Arsenal (4,10) Njukasl (7,00)

Odloženo

Aston Vila - Everton

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Tangi NdombeleŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara