Gori severni London: Sautempton upoznao Šveđanina sa laserom i supersonični Totenhem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.08.22. | 17:49

Sjajno izdanje Sparsa, Njukasl slavio protiv Notingem Foresta


Bukmejkeri nisu imali dilemu, videli su još pre mesec dana Totenhem kao jednog od najvećih favorita Premijer Lige, gotovo sigurnog učesnika Lige šampiona za narednu godinu. Verovali su da se pelcer Antonia Kontea primio u Londonu i da bi matricu sa Stamford Briža mogao da donese u dom Sparsa. I nisu pogrešili. Bilo je povremenih problema u sudaru sa Sautemptonom, ali će severni London goreti narednih dana.

Izabrane vesti

Totenhem igra fudbal kao eri Marucija Poketina kada je stigao do finala Lige šampiona. Tome u prilog i pobeda protiv Svetaca (4:1), koja je opravdala gotovo sve aktivnosti čelnika Totenhema u letnjem prelaznom roku. Uspeli su Sparsi da dovedu čoveka sa laserom Dejana Kuloševskog, za čiju pozajmicu se se dugo borili. Igrao je švedski reprezentativac kao u transu,. stalno pravio višak na desnom boku, upisao gol i asistenciju... Mogao je da podeblja učinak Dejan Kuluševski, ali smo sigurni da će i ovako navijači Totenhema biti prezadovoljni.

Vrlo zanimljivo je delovao ovaj Totenhem. Atraktivno, brzo, napadači moćno sa Sonom i Dejanom Kuluševskim koji je uživao na terenu, stigao do 11. asistencije od kada nosi dres londonskog kluba.

Nije Totenhem klonuo duhom ni posle vodećeg gola Sautemptona u režiji, videlo se da Kuloševski ima laser u nogama. I da će pre ili kasnije savršenom loptom omogućiti nekom od saigrača da se upiše u listu strelaca.

Stanje šoka na stadionu Totenhema trajalo je svega devet minuta. Toliko je bilo potrebno Kuloševskom da pošalje pas na drugu stativu, gde je Rajan Sesenjon imao lakši deo posla - da se pokloni. Bio je Totenhem opasan iz prekida, o čemu svedoči pogodak Erika Dajera, iz pozicione igre, najviše iz tranizcije.

Sautempton se i držap nekako u prvom poluvremenu. U nastavku je potonuo. Posebno u trenucima kada je Kuloševski počeo da se šali Đenepom. Vrlo je ozbiljno delovao domaći tim sa Harijem Kejnom kao centralnim napadačem, i tandemom Son-Kuluševski. Kada se njima pridodavao i Emerson Rojal spasa nije bilo. O tome da je otpor gostiju skršen najbolje je govorio detalj iz 61. minuta kada je Salisu očajnom reakcijom pogodio sopstvenu mrežu. Bili su to jako teški trenuci za Sautempton.

Iako su gosti nominalno počeli meč sa petoricom igrača u poslednjoj liniji, Totenhem je stalno pravio višak. Najviše Kuloševski kome je ostavljeno previše prostora i zaslužio je Šveđanin da postigne gol. Levonom nogom je pogodio dalji ugao.

Sluti na dobrom u severnom Londonu, obećava u Njukaslu. Neće navijači Svraka previše pamtiti duel sa novim premijerligašem Notingem Forestom (2:0). Nisu igrali atraktivno kao Totenhem, ali su prilično lako pobedili nekadašnjeg šampiona Evrope. Čisto da pokažu autoritet i najave bolji plasman nego lani. Mada deluje da menadžer Edi Hov ima ozbiljan kvalitet i dubinu u igračkom kadru.

Sa Vilokom , Tripijeom, Fabijanom Šerom, Almironom, Njukasl ima šta da ponudi. Mada je danas viđena egal utakmica. Sve do 58. minuta kada je Fabijan Šer odlučio da zapuca sa 25 metara i iznenadi golmana Notingem Foresta. Utisak je da je Din Henderson mogao bolje da interveniše.

Savršeno popodne za domaćine zaokružili su Bornmut i Lids Junajted. Džeferson Lerma postigao je najbrži gol kada je reč o povratnicima u elitu. Bilo mu je potrebno 99 sekundi da pogodi mrežu kluba iz Birmingema, dok je potvrdu pobede Bornmuta režirao Mur - 2:0.

Mnogo zanimljivije je bilo u Liddsu gde je gostovao Vulverhempton.Uspeli su Vukovi da povedu već u šestom minutu posle dvopotezne akcije i pogodak Podensa. Imali su gosti sve u svojim rukama, koristili nervozu Lidsa. Ali su promašili jednu kolosalnu šansu, što je meč odvelo na drugu stranu. Ekipa Džesija Marša se trgla, izjednačila do poluvremena i potom iskoriastila poklon Rajana Nurija i njegov autogol. Za velikih 2:1.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Petak

Kristal Palas - Arsenal 0:2 (0:1)

/Martineli 20, Guehi 85ag/

Subota

Fulam - Liverpul 2:2 (1:0)

/Mitrović 32, 72pen - Nunjez 64, Salah 80/

Bornmut - Aston Vila 2:0 (1:0)

/Lerma 2, Mur 80/

Lids - Vulverhempton 2:1 (1:1)

/Rodrigo 24, Nuri 71 ag - Podens 6/

Njukasl - Notingem Forest 2:0 (0:0)

/Šer 58, Vilson 78/

Totenhem - Sautempton 4:1 (2:1)

/Sesenjon 21, Dajer 31, Salisu 61 ag, Kuluševski 63 - Provs 12/

18.30: (6,50) Everton (3,90) Čelsi (1,62)

Nedelja

15.00: (2,10) Lester (3,50) Brentford (6,50)

15.00: (1,63) Mančester junajted (3,80) Brajton (6,50)

17.30: (8,50) Vest Hem (4,80) Mančester Siti (1,42)

*** kvote su podložne promenama


 


tagovi

Dejan KuluševskiDžesi MaršHari KejnKiran Tripije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara