Gotovo: Lajpcig uzeo Simakana za 17.000.000

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.03.21. | 12:02

Još jedan veliki posao nemačkog kluba...

RB Lajpcig dobio je još jednu veoma važnu bitku. Mesecima unazad najavljivan dolazak Mohameda Simakana (20) konačno je realizovan, javljaju mediji u Francuskoj i Nemačkoj. Mladi štoper poreklom iz Gvineje stiže kao zamena za Dajoa Upamekana koji na leto odlati u Bajern koji je nedavno aktivirao otkupnu klauzulu i uplatio na račun Bikova 42.500.000 evra.

Simakan stiže za ukupno 17.000.000 evra - u cifru su uključeni i "laki" bonusi - a ugovor će biti potpisan na pet godina.

Izabrane vesti

Podsetimo, za defanzivca Strazburga zimus je opasno bio zagrizao Milan, međutim Lajpcig je u celu priču ušao mnogo agresivnije i konkretnije. Preuzeo je vodeću ulogu u toj trci, potom istisnuo Rosonere - previše su se cenjkali - i tokom prethodne nedelje finalizirao posao.

Simakan je po karakteristikama dosta sličan Upamekanu. Mobilan je štoper, brz, može da pokrije i desni bok, a snalazi se pristojno i kao zadnji vezni. S adaptacijom ne bi trebalo da ima problema, pošto ga u Lajpcigu čekaju zemljaci Ibrahima Konate i Nordi Mukijele.

Ovo je treći posao koji je Lajpcig završio za sezonu 2021/22. Pre nekoliko dana predugovor je potpisan sa Brajanom Brobijem iz Ajaksa, a još letos ugovoren je prelazak supetalentovanog štopera zagrebačkog Dinama Joška Gvardiola (19).

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Mohamed Simakan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara