©Reuters
©Reuters

Grande Bolonja protutnjala Rimom, žestok ritam počeo da guši Romu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 20:47

Sjajni sastav Tijaga Mote tri puta pogađao metu, Salemakers lobovao Svilara sa ivice kaznenog prostora - 3:1

Rimski balon je bio naduvan do maksimuma, a onda došla kaznena ekspedicija sa Renato Dalare i probila ga oštrom iglom! Sjajna ekipa Tijaga Mote nakon trijumfa na Olimpiku ne samo da ne mora brine o tome da li će naredne sezone učestvovati u grupnoj fazi Lige šampiona, već bi u finišu sezone mogla da pojuri i treće mesto na tabeli, pošto ima samo dva boda manje od Juventusa. Ono što je važnije, šestoplasirana Atalanta je na osam bodova udaljenosti - 3:1 (2:0).

Sa druge strane, Danijelea de Rosija mnogo više treba da brine to što Bolonja nije igrala ništa specijalno, a opet je stigla do prilično ubedljivog trijumfa u Večnom gradu. Vučica iza sebe ima ozbiljan ritam, u kojem je beležila sjajne rezultate, ali je tek večeras ušla u paklenu završnicu sezone. Do početka maja, Rimljane očekuju mečevi sa Napolijem, Juventusom i Atalantom, odnosno dvomeč sa moćnim Leverkuzenom u polufinalu Lige Evrope. Večerašnje izdanje stavlja ozbiljan upitnik na ambicije De Rosijevog tima u ova dva takmičenja, iz kojih želi da se domogne Lige šampiona.

Izabrane vesti

Prva dva gola gostiju bila su plod brzih dodavanja na malom prostoru, ali pre svega neobjašnjive smušenosti Romine odbrane. Domaći defanzivci su bili loše postavljeni, pogrešno su udvajali igrače, ostavljali ogroman prostor iza sebe. Stoga ni odlični Mile Svilar nije mogao da pronađe rešenje da zaustavi udarce El Azuzija u 14, odnosno Jozue Zirkzea u 45. minutu utakmice.

Usama Azuzi je bez dileme odigrao meč sezone. Marokancu je ovo bio tek drugi start ove sezone, ali se čini da neće biti i poslednji, pošto je bio nezaustavljiv za manevar domaćina. U Rominoj navali se ozbiljno osetio izostanak Romelua Lukakua, kojeg je neuspešno odmenio Tami Ejbraham, pa je engleskog napadača u 52. minutu zamenio Sardar Azmun. Iranac se samo četiri minuta kasnije odlično snašao u gužvi pred protivničkim golom, pa je iz drugog puta poslao loptu iza leđa vrlo dobrog Lukasa Skorupskog. Međutim, nije bilo dovoljno energije u domaćim redovima da bi se pojurio preokret na Olimpiku.

Ako se kod prva dva gola moglo pričati od pogrešnim procenama Romine odbrane, kod trećeg gola Rosoblua čitav hvalospev ide na adresu sjajne ofanzivne linije Motinog tima. Igrači Bolonje su prvo snažnim presingom na protivničkoj polovini izdejstvovali grešku protivničkih igrača na centru igrališta, posle čega se razvila ubitačna kontra gostujućih igrača iz četiri poteza. Zirkze je pružio završni pas pred noge Aleksisu Salemakersu, a ovaj je majstorski lobovao istrčalog Svilara sa ivice kaznenog prostora.

Večerašnje slavlje bi moglo da bude presudno za Motin tim, pošto je u prethodna dva meča odigrao bez golova sa Frozinoneom i Moncom, pa se na najbolji mogući način vratio na pobednički kolosek. Ipak, večerašnje slavlje Bolonje dobiće na značaju samo ukoliko narednog vikenda na Dalari bude savladano Udineze.


SERIJA A – 33. KOLO

Petak

Đenova - Lacio 0:1 (0:0)

/Luis Alberto 67/

Kaljari - Juventus 2:2 (2:0)

/Gaetano 30pen, Mina 36pen - Vlahović 61, Dosena 87ag/

Subota

Empoli - Napoli 1:0 (0:0)

/Čeri 4/

Verona - Udineze 1:0 (0.0)

/Kopola 90+3/

Nedelja

Sasuolo - Leče 0:3 (0:2)

/Gendrej 11, Dorgu 15, Sasuolo 61/

Torino - Frozinone 0:0

Salernitana - Fjorentina 0:2 (0:0)

/Kuame 80, Ikone 90+5/

Monca - Atalanta 1:2 (0:2)

/Maldini 89 - De Ketelare 44, El Bilal Ture 72/

Ponedeljak

Roma - Bolonja 1:3 (0:2)

/Azmun 56 - Azuzi 14, Zirkze 45, Salemakers 65/

Milan - Inter (u toku)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Tijago MotaDanijele De RosiAleks Salemakers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara