David De Hea (©Reuters)
David De Hea (©Reuters)

Greške se dešavaju, ali najplaćenijem golmanu na svetu ne bi smele toliko često

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.05.23. | 11:06

Ostrvo kritikuje Davida de Heu posle najnovijeg kiksa, Erik ten Hag ga brani i želi da mu ponudi novi ugovor

Za dugovečnost kapa dole. Dvanaest godina je David de Hea već na Old Trafordu i svake je bio startni golman. Tako je uostalom sinoć postao sedmi igrač u istoriji Mančester junajteda po broju nastupa (540), samo što je pomak na večnoj listi mančesterskog kluba zamaskirao kardinalnom greškom. Ne prvi put, dogodila se španskom čuvaru mreže žuta minuta, prošla mu je preko ruke lopta koju bi ležerno mogao da primi da je nogom krenuo na nju, primio je gol i potpisao novi Junajtedov poraz, osmi premijerligaški u gostima.

Poraz koji Junajted sebi nikako nije smeo da dozvoli, jer Liverpul mu se opasno približio i trenutno (uz meč više) ima bod manje od ljutog rivala. Nije utakmica sa Vest Hemom za Junajted bila velika iz ugla tradicije, ali svakako vrlo bitna s obzirom na to da bi ekipa sa četiri boda prednosti mirnija ušla u završnu krivinu bobe za Ligu šampiona. Ovako, Junajted se našao pod pritiskom pošto je isti sinoć slomio De Heu.

Izabrane vesti

Opet, ne prvi put. Pre samo dvadesetak dana Španac je u revanšu četvrtfinala Lige Evrope protiv Sevilje doživeo pomračenje u finišu utakmice i poklonio treći gol Jusefu en Nesiriju, prethodno na istom meču dao vruć krompir u ruke Hariju Megvajeru, a mesec dana ranije u osmini finala mu se radar toliko zamutio da je bio najkreativniji fudbaler Betisa na Old Trafordu tokom prvih 45 minuta…

Statistika kaže da je ove sezone napravio četiri greške koje su prethodile protivničkim golovima u svim takmičenjima, uz Uga Ljorisa najviše od premijerligaških golmana. U poslednjih pet sezona jedino ih Džordan Pikford (13 naspram De Heinih 11) ima više u engleskom šampionatu. Ruku na srce, bilo je utakmicama u kojima je pri nerešenom rezultatu ili vođstvu Junajteda bravurama održavao tim u životu, samo što je utisak da svaku dobru stvar koju uradi već na narednom koraku poništi.

Tu je i njegovo "umeće" igranja nogom, zbog kojeg je utisak da nikada neće u potpunosti ispuniti zahteve Erika ten Haga. Ugovor mu ističe za nepuna dva meseca, deluje da je vreme za novo lice među stativama mančesterskog kluba, mada holandski stručnjak ne misli tako.

"Želimo da ostane, želimo da produži ugovor. Ima najviše utakmica bez primljenog gola u Premijer ligi ove sezone. Ne bismo bili u ovoj poziciji bez njega. Verujem da nema razloga za brigu. Dešava se", rekao je Ten Hag posle utakmice.

Istina, dešava se svakome, samo što najplaćenijem golmanu na svetu ne bi smelo toliko često. I zato ga ostrvska javnost, kao po običaju, ponovo kritikuje. Ovog puta kritički stav je zauzeo bivši Totenhemov dvojac Piter Krauč i Džermejn Dženas.

"Ukoliko pregovara oko novog ugovora, greške koje pravi mu nikako neće pomoći. Bio je vrhunski golman godinama unazad, ali utisak je da trenutno pravi velike greške u velikim, velikim utakmicama. Primio je blamantan gol, ne možemo to da zamaskiramo. Ne možete ovo da opravdate, to je strašna greška", istakao je Krauč.

"To je i više nego šokantno. Njegov tim ima potpunu kontrolu nad utakmicom i on tako primi gol. Zna to i sam", dodao je Dženas.

Saglasan, mada nešto blaži bio je Rio Ferdinand, legenda Mančester junajteda.

"Ovo je loša greška. Preuzeće punu odgovornost. Njegova leva noga lagano klizi, ali to nije izgovor, on ima pun kontakt sa loptom. Nije kao da se proteže i hvata i hvata je vrhovima prstiju", rekao je Ferdinand.


tagovi

David De HeaErik ten HagMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara