©AFP
©AFP

Gvardiola brži od Njukasla, Siti pred dogovorom sa argentinskim biserom

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 01:55

Talentovani defanzivni vezista na korak od šampiona Prmeijer lige

Politiku kupovine talenata širom sveta Mančester Siti nastaviće angažmanom jednog od najperspektivnijih fudbalera u šampionatu Argentine. Naime, kako prenose mediji iz Južne Amerike šampion Premijer lige na korak je od realizacije transfera Maksima Peronea iz Veleza.

Argentinski mediji tvrde da je engleski klub već dogovorio lične uslove sa defanzivnim vezistom rođenim 2003. godine kao i da su na putu do ozvaničenja posla preostale još samo formalnosti jer su Građani spremni da plate otkupnu klauzulu koja iznosi oko 7.500.000 evra.

Izabrane vesti

Perspektivni fudbaler koji će u januaru napuniti 20 godina, u prethodnom periodu postao je jedan od nosilaca igre Veleza, a zajedno sa saigračima u prethodnoj sezoni uspeo je da režira impresivan reziltat u Kopa Libertadores gde je tim iz Buenos Ajresa stigao do polufinala.

Od Peronea se očeuje da u budućnosti postane stub veznog reda Sitija, međutim u aktuelnom trenutku pitanje je da li će Argentinac imati prostor u ekipi Pepa Gvardiole pored Rodrija i Kalvina Filipsa. Iako se realizacija transfera očekuje uskoro, o narednom koraku defanzivnog veziste Građani bi odluku doneli tek u februaru s obzirom da mladog igrača u januaru očekuju izazovi na Prvenstvo Južne Amerike za igrače do 20 godina.

Izazove u Kolumbiji mladi Gaučosi dočekuju sa visokim ambicijama u grupi sa domaćinom, Brazilom, Paragvajem i Peruom, a Perone će u timu Havijera Maskerana imati važnu ulogu i priliku da igrama opravda Sitijev izbor. Interesovanje za defanzivnog vezistu osim šampiona Premijer lige pokazali su i Njukasli i Vulvsi, prethodnih dana čak se govorilo da su Svrake veoma odlučne u nameri da angažuju talenta iz Buenos Ajresa, ali je očigledno mančesterski gigant bio primamljivija opcija.


tagovi

Mančester SitiPep GvardiolaMaksim PeroneVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara