Jasin Benrau (©HNK Hajduk.hr)
Jasin Benrau (©HNK Hajduk.hr)

Hajduk bi i nacrtan put do titule promašio: Dva puta kapitulirao za 70 sekundi, poništen mu gol za pobedu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 20:39

Besneće u Splitu zbog sudijskih odluka u drugom poluvremenu...

Da Hajduku nacrtaju autoput do titule - skrenuo bi na sporedni i zalutao. Koliko god da je Dinamo u padu, koliko god da je oslabljen zbog odlazaka Mislava Oršića i kapitena Arijana Ademija, koliko god da sve potresa rat na relaciji Zdravko Mamić - sadašnje rukovodstvo, čini se da ga ništa od toga na kraju neće omesti da prigrabi još jedan pehar.

Mogao je Hajduk da se približi na četiri boda Modrima, da izvrši pritisak na prvaka i novog trenera Igora Bišćana - uprskao je. Ali, opet će u Splitu upirati prstom na arbitre i sudijsku organizaciju. Besneli su na terenu zbog sudijskih odluka, podići će se bura i posle utakmice sa Istrom u kojoj je Majstor sa mora izgubio dva boda - 2:2 (2:2).

Izabrane vesti

Bili su posle 15 sekundi igre u nastavku ostali bez Tonija Borevkovića. Dobio je direktan crveni karton. Štoper Hajduka je zaboravio loptu, ukrao mu je Bakrar i Borevković ga je pokosio. Nije imao dilemu arbitar, kao ni u situaciji kada je Jasinu Benrauu poništio pogodak početkom drugog poluvremena. Zakuvalo se tada na terenu, izvršio je niz promena Ivan Leko i nije dobio ništa.

Poljud je gledao identičnu sliku - napadači Hajduka kampovali su u ofsajdu. Prenjačio je Marko Livaja, nikako nije mogao da matira Lovra Majkića. Najbliži je bio Filip Krovinović kada je u finišu odapeo sa ivice kaznenog prostora. Golmanu Istre lopta je prošla kroz ruke, stigao ju je na gol-liniji. Čuli su se uzdasi sa tribina i negodovanje kada je kreativni vezista nekoliko minuta kasnije obooren u kaznenom prostoru.

Ostao je da leži Filip Krovinović na zemlji posle duela, a sudija Čulina mu je pokazao žuti karton zbog simuliranja. Obrušio se čitav Hajdukov tim na sudiju - odluku nije promenuio.

Hajduk je osvojio samo bod u trenutku kada su u Dinamu potresi, kada situacija na Maksimiru nije bajna. Da uzme i taj jedan najzaslužniji bio je slovenački napadač Jan Mlakar. Za razliku od saigrača koristio je prilike. Dve upotrebljive lopte Marka Livaje i Jasina Benraua pretočio je u pogotke. Sve dobro što je uradio poništila je poslednja linija.

Dva gola primili su Bili za 70 sekundi! Nepomičan je bio kod prvog golman Lučić, ali i ostatak tima. Dopustili su gostima da se prošetaju do gola. Luka Hujber je dao prvi, a samo što je lopta krenula sa centra alžirski napadač Monsef Bakrar je ponovo ugasio ton na Poljudu.

HRVATSKA 1 – 28. KOLO

Petak

Slaven - Varaždin 1:1 (1:0)

/Crnac 12 - Domjanić 90+6/

Hajduk - Istra 2:2 (2:2)

/Mlakar 2, 45+1 - Hujber 19, Bakrar 21/

Subota

15.00: (2,85) Gorica (3,15) Osijek (2,60)

17.05: (4,90) Lokomotiva Zagreb (3,60) Dinamo (1,75)

19.15: (1,57) Rijeka (3,90) Šibenik (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EX-YU ligeex-Yu fudbalHNLHrvatska 1Hajduk SplitIstra 1961

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara