Hajduk Split (©Reuters)
Hajduk Split (©Reuters)

Hajduk Split napravio strategiju: I Partizan nam je primer

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 17:10

Cilj da do 2027. uzmu dve titule i plasiraju se u Ligu šampiona

Poslednjih godina Partizan nije najuspešniji srpski klub kada se rezultati na terenu uzmu u obzir, ni kod kuće, ni u Evropi, ali to nije prepreka da bude uzor drugima.

Hajduk iz Splita je predstavio navijačima strategiju razvoja za period do 2027. godine i jedan od klubova koji je izdvojen kao uzor za ponos Dalmacije je – Partizan.

Izabrane vesti

U toj strategiji razvoja, koja deluje pomalo i teško ostvariva u ovom trenutku, Hajduk želi da do 2027. osvoji bar dve titule prvaka Hrvatske, iako odavno nije bio ni blizu, a onda kao posledicu toga da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona.

Dalje, plan je da se što pre napreduje na UEFA rang listi, kako bi kao rezultat svega toga porastao i klupski budžet na 20.000.000 evra.

Hajduk je trenutno 140. klub u Evropi. Za sve hrvatske klubove, pa tako i Hajduk ključ je igranje evropskih takmičenja. Prihodi od UEFA izuzetno su važni klubovima, diže se vrednost igrača, a tu je i borba za nacionalni koeficijent. Hajduk je tokom proteklih pet sezona igrao samo kvalifikacije za Ligu Evrope. Ova uprava time nije zadovoljna. Uprava smatra da Hajduk može na UEFA rang listi da bude između 80. i 100. mesta“, pričao je Gordan Kožulj iz konsultantske firme Deloit.

On je naveo te klubove koje u Splitu sada vide kao uzor, model poslovanja.

Prošle godine je Milan bio 80. na UEFA listi, a Maribor je s 5.000.000 evra bio 100. To je primer da klubovi s velikim budžetom upadnu na niži nivo, a klubovi s malim budžetom poput Maribora, dođu do dobrog rezultata. Uzeli smo primer Rapida, Partizana, Legije i AZ Alkmara. Hajduk i uprava moraju da razmišljaju kako da dođu do budžeta od barem 20.000.000 evra kako bi došli do željenog cilja“, naglasio je Kožulj.


tagovi

Hajduk SplitFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara