Sančo i Haland (©Reuters)
Sančo i Haland (©Reuters)

Haland i Siti - Gvardiola lomi Dortmund sa Sančovih 15 odsto

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 17:56

Građani imaju zanimljivu ideju...

Finansijska situacija je takva da ove zime niko ne razmišlja o velikim poslovima na tržištu. Otuda imamo jedan od najdosadnijih prelaznih rokova... Veliko je pitanje šta će biti do leta, da li će se i koliko situacija promeniti, a dok neizvesnost traje mediji su tu da podgrevaju stare priče i u ovo zimsko doba podižu temperaturu među navijačima.

Nekoliko dana unazad Englezi pišu o interesovanju Mančester Sitija za Erlinga Halanda. Opravdanost logikom je tu, Pep Gvardiola mora da traži zamenu za Serhija Aguera, pa se na tu priču danas nadovezao nemački Bild. Mladi Norvežanin posle teže povrede ponovo puni novinske stupce, postigao je 25 golova na prvih 25 bundesligaških utakmica i bilo je neizbežno - hajka je ponovo krenula.

Izabrane vesti

Žele ga mnogi, najčešće se dosad pominjao Real Madrid, međutim Bild navodi kako Mančester Siti i Pep Gvardiola imalju specijalnu povoljnost za Dortmund.

Radi se o vrlo zanimljivoj strategiji... Naime, kada je prodavao Džejdona Sanča Milionerima Siti je u ugovor ubacio klauzulu po kojoj od naredne prodaje Engleza ima pravo na 15 odsto ukupne dobiti. Nemci sada tvrde da su Građani spremni da se posebnim ugovorom odreknu tih procenata u zamenu za pravo preče kupovine u slučaju Erlinga Halanda.

Bild još podvlači da navijači Borusije ne treba da brinu jer Haland sigurno ostaje i naredne sezone. Njegova izlazna klauzula koju su mnogi ocenili bagatelnom (70.000.000) na snagu stupa tek 2022, a kako Borusija ne mora da žuri s prodajom (Norvežanin je vezan ugovorom do 2024), teško je verovati da će bilo koji klub na svetu ući u pregovore u kojim Milioneri - a to je gotovo izvesno kao i slučaju Sanča - ne bi pristali ni na šta manje od devetocifrenog obeštećenja.


tagovi

Erling HalandDžejdon SančoZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Man. Siti
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara