Fudbaleri Fortaleze slave pobede na Marakani (©Reuters)
Fudbaleri Fortaleze slave pobede na Marakani (©Reuters)

Herkules šokirao Marakanu, crno se piše Portugalcu Souzi, nula od derbija Brazileiraa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.22. | 23:39

Flamengo poražen na svom terenu od „fenjeraša“ Fortalaze – 1:2. Palmeiras i Atletiko Mineiro razočarali u Sao Paulu - 0:0

Ne ide ni ove sezone Flamengu. Prošle godine je promenio trojicu trenera, izgubio je titulu šampiona Brazila koja je otišla u Belo Orizonte u vitrine Atletiko Mineira, poražen je i u finalu Kopa Libertadoresa od Palmeirasa, a i na startu novog šampionata Serije A ne cvetaju ruže gigantu iz Rija. Paulo Souza je početkom godine napustio klupu reprezentacije Pojske, stigao na Marakanu, ali zasad Portugalac ništa dobro nije doneo. Prvo je izgubio krunu u lokalnom prvenstvu Karioka, a Flamengo je posle devet kola tek na 10. mestu.

Muk na Marakani. Golom Herkulesa u drugom minutu sudijske nadoknade, „fenjeraš“ Fortaleza je odnela sva tri boda s kultnog stadiona u Rio de Žaneiru – 1:2 (1:1). Jurnuli su domaćini na gol gostiju, ali je usledila kontra i egzekucija 21-godišnjeg napadača.

Izabrane vesti

Gledao se VAR, ali ni on nije bio saveznik vicešampiona Brazila i Južne Amerike. Posle dve pobede, trijumfa u gradskom derbiju protiv Fluminensea pre sedam dana (2:1), opet se Flamengo vratio korak nazad, a Portugalac Souza će opet da bude pod baražnom vatrom navijača i medija u Brazilu.

Utorak 01.00: (1,70) Botafogo (3,50) Gojas (5,60)

Tragičar meča je Pedro koji je u 51. minutu nije realizovao najstrožu kaznu kod rezultata 1:1. Golman gostiju Marselo Boek je bio savladan, ali je lopta udarila u stativu. Robson je u 28. minutu doveo, tim koji do ovog meča nije imao nijednu pobedu, u vođstvo, ali je u poslednjim trenucima prvh 30 minuta reprezentativac Brazila Everton Ribeiro izjednačio. U nastavku, domaćin je imao inicijativu, bolje šanse, ali je Fortaleza napravila veliko iznenađenje i upisala prvu pobedu u sezoni.

Podsetimo, Fortaleza je prošle godine bila četvrta u Seriji A, bila je najprijatenije iznenađenje sezone, plasirala se ovog proleća u osmini finala Kopa Libertadores, ali je tek u devetom kolu slavila i to protiv velikana iz Rija i najavila bolje igre u nastavku veoma neizvesnog šampionata Brazila.

U derbiju dva najkvalitetnija tima u Brazilu, šampion Južne Amerike Palmeiras i osvajač duple krune Atletiko Mineiro odigrali su uspavanku koja je završena bez golova, pa se Korintijans posle nedelju dana vratio opet na čelu najbolje lige Brazila. U prvih 45 minuta meča gosti iz Belo Orizontea su bili bolji, u nastavku je domaćin više pretio, ali na kraju po bod za oba tima koja bi trebalo da budu glavni kandidati za titulu šamoiona zemlje fudbala.

Fluminense je u očajnoj formi. Fernando Diniz je pokrenuo tim iz Rija prošlog meseca posle smene Abela Brage, ali je Flu opet u krizi. Poražen je na gostovanju od Žuventuda – 0:1 autogolom Lukasa Klara u 32. minutu. To je drugi vezani poraz tima iz Rio de Žaneira koji nije uspeo da se plasira u osminu finala Kopa Sudamerikane.

Internasional je pogocima Žonija i Pene u sudijskoj nadoknadi dobio Bragantino u Bragansi sa 2:0. Tim iz Porto Alegrea tako je prekinuo seriju od pet remija u šampionatu Brazila. Bikovi nastavljaju da posrću, igraju daleko ispod očekivanja i nalaze se u donjem delu tabele Serije A.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 1 – 9. KOLO

Subota

Amerika Mineiro – Kujaba 2:1 (1:1)

/Ale 25, Felipe Azevedo 53 - Andre 42/

Atletiko Paranaense - Santos 2:2 (1:1)

/Pablo 43, Leo Baptistao 56ag - Markos Leonardo 11, 64/

Avai - Sao Paulo 1:1 (0:1)

/Murikui 66 - Reinaldo 45+4pen/

Seara - Koritiba 1:1 (1:0)

/Mendoza 37 - Adrijan Martinez 85/

Nedelja

Atletiko GO - Korintijans 0:1 (0:1)

/Gustav Mantuan 34/

Žuventud - Fluminense 1:0 (1:0)

/Lukas Klaro 32ag/

Flamengo - Fortaleza 1:2 (1:1)

/Everton Ribeiro 45+5 - Robson 28, Herkules 90+2/

Palmeriras - Atletiko Mineiro 0:0

Bragantino - Internasional 0:2 (0:0)

/Žoni 90+2, Pena 90+9pen/

Utorak

01.00: (1,70) Botafogo (3,50) Gojas (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1PalmeirasBrazilska Serija AAtletiko MineiroFlamengoBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara