Hrvatska počela život bez Mandže, Ćorluke, Subašića – istorijski gol Ivana Peršića! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.09.18. | 22:39

Vicešampion sveta remizirao sa Portugalom – 1:1

Hrvatska je počela život bez golmana Subašića, najboljeg napadača Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke. I to na sasvim solidan način. Bez pomoći trojice članova srebrnog mundijalskog tima Kockasti su uspeli da pozitivnim rezultatom otvorenu novu epohu – 1:1. Istina, duel protiv Portugala bio je baš prijateljski. Selektori Žedson Fernandes i Zlatko Dalić su brojnim izmenama ubili tempo utakmice u drugom poluvremenu. Sve najzanimljivije detalje videli smo u prvom delu.

U timu Portugala nije bilo Kristijana Ronalda, za Hrvatsku pored pomenute trojice nije igrao ni Dejan Lovren. Ipak, bilo je razloga za aplauze. Domaćin je bolje otvorio meč, pa je Lovre Kalinić spašavao Dalićevu četu u nekoliko navrata.

Izabrane vesti

Bio je to signal za Hrvatske da se prenu i pokažu koliko su opasni. A jesu – opasni. Posle greške odbrane Portugala kombinovali su novi napadač Marko Livaja i Kovačić, lopta je došla do Ivana Perišića koji je levicom zakucao loptu u mrežu.

Bio je to istorijski pogodak, jer Hrvati nisu u dosadašnjim mečevima uspevali da pogode mrežu Portugala.

Do izjednačenja Portugal je stigao pogotkom Pepa. I to u njegovom stilu. Odlično je skočio posle jednog prekida i glavom savladao Kalinića.

Oba selektora su u nastavku počela da razmišljaju o onome što ih očekuje u Ligi nacija. Dalić je brzo sa terena povukao Modrića i Perišića, menjao je Fernandeš. Zanimljivo, publika u Portugalu je aplauzima ispratila sa terena najboljeg igrača Evrope Luku Modrića.

Zbog povrede ruke meč je ranije napustio štoper Bešiktaša Domogoj Vida.


tagovi

Zlatko DalićLuka ModrićPepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara