Stadion Gradski vrt u Osijeku (©Reuters)
Stadion Gradski vrt u Osijeku (©Reuters)

Hrvatska: Rasplet u Osijeku – drama ili se šampanjac hladi u Maksimiru

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 15:46

Veliki derbi u Gradskom vrtu. Četa Nenada Bjelice nema izbor, mora da pobedi Modre na svom stadionu. U prethoda tri duela dva najbolja tima u zemlji ove sezone domaćini imali maksimalan učinak

Prošle sezone se Dinamo prošetao do krune u Hrvatskoj. Ove ima ozbiljnog konkurenta u Osijeku. Posle lošeg starta stigao je u Gradski vrt nekadašnji trener Modrih Nenad Bjelica umesto Ivice Kuluševića i preporodio klub iz rodnog grada.

Drugo mesto je osigurano, ali ekipa iz Slavonije napada i titulu u preostalih sedam kola. Zagrepčani imaju dva boda više i utakmicu manje, pa će domaćin nema izbora. Četvrtfinalista Lige Evorpe mora da padne u današnjem (20.30) derbiju 30. kola ako žele da stignu do istorijske titule.

Izabrane vesti

Osiječani su bez poraza u šampionatau već osam kola (šest pobeda i dva remija), dok je Dinamo posle ispadanja iz Evrope sada može da se okrene borbi za duplu krunu u domaćim okvirima. Bjelica neće moći da računa na suspendovanog Vedrana Jugovića i povređene Hose Antonija Kara i Brazilca Gutija, dok je Lončar pod znakom pitanja.

20.30: (2,90) Osijek (2,90) Dinamo (2,55)

U napadu Osijek najveće nade polaže u Ramona Miereza, prvog strlca HNL-sa 20 golova, pet više od Kristijana Lovrića iz Gorice.

"Pripremamo se kao i za svakog drugog protivnika, ništa posebno. Kao i moji igrači, motivisan sam sam da pobedimo, a da li je to protiv Slaven Belupa, Hajduka ili Dinama i nema velike razlike. Jasno da su bodovi vrlo važni, ali ništa neće biti rešeno posle derbija jer ćemo morati pobeđivati i posle srede. Ne opterećujem tim, želim da se momci fokusiraju na svoje zadatke i daju maksimum. Igramo protiv najbolje ekipe u Hrvatskoj koja je ostvarila istorijski rezultat Dinama u Evropi. Prethodne utakmice koje smo odigrali s Dinamom su pokazale da se s njima možemo da se nosimo. Verujem da ćemo da osvojimo tri boda“, rekao je Bjelica za sajt kluba.

Trener Osijeka puca od optimizma pred današnji duel sa bivšim klubom.

"Osijek je isto moćan, jako dobar, u odličnoj smo seriji i s puno samopouzdanja. Ne vidim nijedan razlog zbog čega i ovaj put ne bismo pokazali pravo lice, kao što smo uradili pre nekoliko dana u u Splitu“, istakao je Bjelica.

Damir Krznar ima odličnu kadrovsku sitiaciju za razliku od njegovog kolega Bjelice. Izvešće najjači mogući sastav sa Mislavom Oršičem i Lukom Ivanušecom po krilima, dok će Bruno Petković biti u samom špicu. Biće ovo četvrti duel ova dva tima ove sezone. U prethodna tri su domaćini slavili – Dinamo na Maksimiru sa 4:1 i 1:0 i Osijek u Gradskom vrtu sa 2:0.

18.05: (5,40) Istra (3,70) Rijeka (1,60)

Rijeka je sve bliža Gorici na trećem mestu. Tim sa Rujevice gostuje komšijama u Puli (18.05) i imaće veliki motiv da se revanšira za poraz u polufinalu Kupa Hrvatske (2:3) pre sedam dana. Ukoliko slavi, Riječani će na treće mesto koje garantuje Evropu naredne sezone.

HRVATSKA 1 – 30. KOLO

Utorak

Šibenik - Gorica 1:1 (1:0)

/Sahiti 40 - Delfi 88/

Slaven Belupo - Hajduk 1:1 (0:1)

/Krstanović 66 - Dimitrov 10/

Sreda

16.00: (2,10) Lokomotiva (3,00) Varaždin (3,70)

18.05: (5,40) Istra (3,70) Rijeka (1,60)

20.30: (2,90) Osijek (2,90) Dinamo (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HrvatskaDinamo ZagrebOsijekHNLHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara