(©Reuters)
(©Reuters)

Hrvatska se pita: Velšani uprskali u Jerevanu, šanse za odlazak na EURO opale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 16:56

Bolje nije moglo za bronzane iz Katara…

Nikada u kvalifikacionim ciklusima Hrvati ne blistaju, često na mišiće izguraju odlazak na veliko takmičenje. Tako je uostalom bilo i pred Mundijal u Kataru, jer su u polsednjem kolu pobedom nad Rusijom na Poljudu, po pljusku, izboksovali mesto u avionu za Dohu. Posle poraza u Kardifu počeli su da strepe, nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj postao je neizvestan. I dalje nisu sigurni, ali šanse za tako nešto su od danas daleko veće.

Hrvatska je ta koja se pita, jer Velšani su – uprskali. Imali su sve u svojim rukama, došli u poziciju da budu kovači svoje sreće i zapeli su na prvoj prepreci. Vesti iz Jerevana nisu mogle da budu bolje za bronzane iz Katara: Jermeni su drugi put u kvalifikacijama sapleli ostrvsku reprezentaciju – 1:1 (1:1).

Izabrane vesti

Rob Pejdž se našao na tankom ledu posle debakla u Kardifu od Jermenije, a bivša članica SSSR-a mogla bi da mu “udeli” otkaz. Sve što su Velšani dobro uradili protiv Hrvata i došli u poziciju da da sa dve pobede do kraja ode na Evropsko prvenstvo, poništili su u Jerevanu. Šanse da budu deo kontinentalne smotre su rapidno opale, sada su drastično opale.

Jeste da imaju bod više od Hrvatske, ali Vatreni su u boljoj poziciji. Imaju meč manje i u poslednjem kolu će na Maksimiru biti u prilici da se plasiraju u Nemačku. Teško da će takvu priliku propustiti…

Velšani su podbacili, uzeli su samo bod, a mogu da budu i zadovoljni n akraju što su iščupali i taj jedan. Dani Vard je u finišu zaustavio udarac Edgara Sevikjana, koga je proigrao Lukas Zelarajan. A, njega će izabranici Roba Pejdža dobro upamtiti. Jer, dva puta zatresao im je mrežu u Kardifu, pogodio je i u Jerevanu i do same završnice bio je to jedini udarac Jermena u okvir gola.

Džo Rodon nije uspeo da raščisti, lopta je ostala u kaznenom prostoru… Zalepila se za nogu ofanzivcu saudijskog Al Fateha, udarcem sa ivice šesnaesterca postigao je efektan pogodak. Gol pogledajte OVDE.

Nisu često Jermeni do finiša utakmice ulazili u šanse, a onda su ih naređali nekoliko. Vahan Bičahčjan je uzdrmao prečku, ostajao je Dani Vard na vetrometini, ali ništa manje posla nije imao ni Ognjen Čančarević. Velšani nisu uspeli da matiraju srpskog golmana, međutim, jesu – Jermeni. Konkretno Nair Tiknizjan.

Konor Roberts je bacio iz auta u maniru Rorija Delapa, a levi bek domaće reprezentacije nespretno odreagovao u nadoknadi prvog poluvremena. Gol pogledajte OVDE.

Otvarao se prostor Velšanima kada Jermeni izađu visoko napred, pokušavali su da dođu do gola kroz skok igru. Tražili su bekovi Kifera Mura, gađali ga u šesnaestercu, ali je Ognjen Čančarević udarac glavom napadača Bornmuta zaustavio i osujetio goste da dođu do pobede u poslednjim minutima.

Ishod kao poručen za Hrvatsku...

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – PRETPOSLEDNJE KOLO

Subota

GRUPA D

Jermenija - Vels 1:1 (1:1)

/Zelarajan 5 - Tiknizjan 45+2ag/

18.00: (19,0) Letonija (8,50) Hrvatska (1,13)



tagovi

kvalifikacije za Evropsko prvenstvoFudbalska reprezentacija Velsareprezentacija Jermenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara