Hvalospev iz Pazara za TSC: Imaju najbolju desnu stranu u zemlji, možda i šire

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.05.23. | 16:48

„Odlično sarađuju Cvetković i Jovanović, ali Topolčani imaju i mane“, poručio Nenad Gavrić

Termin za četvrtfinalni duel Kupa Srbije sa TSC-om u Bačkoj Topoli (četvrtak, 16.00 - Arena 1 Premium) sve je samo ne idealan za Pazarce. Momci Davora Berbera, najblaže rečeno, muče se u plej-ofu Mozzart Bet Superlige, gde su već tri kola bez bodovnog učinka i postignutog gola, odnosno čitava četiri, ako se računa i poslednji krug osnovnog dela prvenstva.

Po pitanju najmasovnijeg takmičenja, sveža su sećanja na proslogodišnje istorijsko polufinale, kao najveći domet Plavih ikada u Kupu Srbije. Istina, tu borbu za finale sa Crvenom zvezdom u Beogradu i rezultatski debakl (0:8) mnogi u dolini Jošanice i Raške najradije bi da izbrišu iz memorije. 

Izabrane vesti

"Veliko breme mogu da budu ti rezultati od ranije, ali težimo da ih sustignemo i prestignemo. Bilo bi loše da ja kao trener i igrači odmah odustanemo, da se predamo unapred. Probaćemo, iako imamo poteškoća. Idemo da odigramo kako najbolje možemo, na dobrom terenu sa odličnim protivnikom. Kolega Žarko Lazetić skoro dve godine selektira ekipu TSC-a. Igraju fenomenalno i zaslužuju drugu poziciju na tabeli. Naravno, ne predajemo se jer je 90 minuta kako za njih, tako i za nas. Probaćemo da potražimo svoju šansu. Kako dođe loš period, tako i prođe. Kako je Partizan izašao iz krize, nadam se da ćemo i mi", kaže Berber. 

Mirni strateg zbog kartona ne računa na Slobodana Rubežića i Danka Kikovića, a zbog povreda i bolesti na Perišu Pešukića, Filipa Jovića, Miloša Filipovića i Vahida Zimonjića.

"Jedna je utakmica, sve je u opticaju. Kao igrač sam iz omladinske selekcije Partizana otišao na kaljenje u BSK iz Batajnice, a onda smo iz Kupa eliminisali baš crno-bele. Nadam se da možemo da napravimo rezultat ravan prošlogodišnjem, da kroz igru ili na penale prođemo dalje. Sportski je da se nadamo, to ne može niko da nam oduzme", veli Berber.

Ofanzivni vezista Novog Pazara Nenad Gavrić sve je češće na terenu, posle preležane mononukeloze.

"Pauza od dva meseca ostavila je traga. Išlo je polako. Samo sam ležao jer je virus takav da u procesu oporavka nema ni teretane, ni trčanja. Slezina mi je bila malo uvećana, ali se, hvala bogu, sve završilo. Vraćam se. Iskreno, ne mogu tačno da procenim koliko sam spreman. Stručni štab i saigrači pomažu mi na svakom treningu, daju mi tu pozitivnu energiju", priča Gavrić.

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde poštuje četu iz Bačke Topole, protiv koje je Novi Pazar ove sezone dva puta slavio u Mozzart Bet Superligi (1:0, 2:1).   

"Odličan tim, isto takav trener. Tu je Dušan Cvetinović, fenomenalni vezni Luka Ilić, dok Miloš Cvetković i Saša Jovanović čine najbolju desna stranu u zemlji, pa i šire. Radili smo analizu. Svaka ekipa poseduje vrline i mane, pa i TSC. Imaju i oni svoje nedostatke. Tradicija je na našoj strani, ali nismo u situaciji da pretimo. Ne idemo, ipak, sa belom zastavicom već želimo da se plasiramo u polufinale", ne krije Gavrić.

Osvrnuo se na učinak Noog Pazara u takmičarskoj 2022/23.

"Nisam bio uz ekipu dva meseca, ali svi u klubu dišemo kao jedan. Šta god da se desi, u prvenstvu i Kupu Srbije, od pazarske fudbalske javnosti zaslužujemo jedan veliki aplauz za sve što smo uradili. Bilo je neophodno i da idemo preko svojih mogućnosti. Svaki navijač koji dođe na tribine želi da uvek pobeđujemo. Nekada se desilo i da smo pobedili, a da to možda nismo zaslužili. Do kraja ćemo davati maksimum, pa ćemo da vidimo gde ćemo da završimo", zaključio je Nenad Gavrić.


tagovi

Kup SrbijeNenad Gavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara