Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

I veća čuda su se dešavala u Argentini: Ima Rasing pravo da veruje...

Vreme čitanja: 4min | uto. 18.10.22. | 22:37

Tim iz Aveljanede noćas gostuje Lanusu u pretposlednjem kolu šampionata, ima bod manje od Boke Juniors

U potrazi za liderskom pozicijom u argentinskoj profesionalnoj ligi Rasing noćas (23.55) ide u posetu Lanusu na stadionu La Fortaleza, na sam jug Buenos Ajresa. La Akademia je u prethodnih sedam mečeva neporažena i za sada se održava na drugom mestu u prvenstvu. U međuvremenu, El Granate je u protekla tri duela doživeo isto toliko poraza i nalazi se na pretposlednjem mestu.

Tokom sezone Lanus nije uspeo da se takmiči na način na koji je želeo i dobar deo argentinskog šampionata proveo je među poslednjim mestima na tabeli. Pored toga što je gomilao negativne rezultate u finalnom delu takmičenja, njegova trenutna faza je u najmanju ruku katastrofalna, sa tri uzastopna poraza u kojima je u ovom kratkom periodu primio osam golova. U prošlom kolu, ekipa sa La Fortalese odigrala meč protiv Patronata, na svom terenu, ali nije uspela da izbegne neuspeh minimalnim slavljem gostiju iz Parane, što je još jednom frustriralo navijače Granata.

Izabrane vesti

Na ovaj način ekipa sa juga Ajresa ostala je na 27. i pretposlednjem mestu na tabeli elitnog ranga Argentine, sa do osvojenih 20 bodova, samo četiri iznad poslednjeplasiranog Aldosivija. U poslednjih pet odigranih utakmica zabeležene su dve pobede i tri poraza. U ovom periodu puleni Franka Kudelke uspeli su da savladaju San Lorenco i Taljeres iz Kordobe, pored poraza od Patronata, Estudijantesa i Argentinos Juniorsa. Igrajući kod kuće, na stadionu Nestor Dijaz Perez, Lanus je zabeležio dve pobede, dva remija i šest poraza u poslednjih 10 utakmica.

23.55: (3,70) Lanus (3,30) Rasing (2,10)

Sa druge strane, Rasingu predstoji ključna nedelja u nadi da će se posle dve godine ponovo krunisati titulom nacionalnog šampiona. Rasing je trenutno drugoplasirani na tabeli, gde posle je 25 odigranih mečeva osvojio 47 bodova, i ima samo bod manje od lidera, Boke Juniors. Ipak tim Fernanda Gaga u ovom pohodu na titulu ne zavisi samo od sebe, ali ima nekoliko opcija da se dokopa trofeja za kojim toliko čezne Aveljaneda. Pošto je Atletiko Tukuman, prethodne noći remizirao i drugi meč zaredom, oči plavog dela Aveljanede sada su uprte i u Boku, koja je u prošlom kolu poklekla pred Njuels Old Bojsima 2:0, a predstoji joj nedovršen duel na teškom gostovanju sa Himnasijom iz La Plate.

U prethodnih pet duela zabeležio je Rasing četiri pobede i remi, savladavši Union Santa Fe, Rosario Sentral, Kolon i Atletiko Tukuman, pored toga što je igrao nerešeno sa Defensom i Hustisijom. Što se tiče gostovanja, plavo-beli tim iz Aveljanede je u poslednjih 10 mečeva zabeležio učinak od četiri pobede, pet remija i samo jednim porazom.

Pošto je potvrđeno da je Emilijano Vekio pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena, Gago će morati da rekonstruiše vezni red. Alternativa koja se čini najverovatnijom je da na njegovo mesto uđe Karlos Alkaraz, u pratnji Joana Karbonera i Matijasa Mirande u napadu, iza Enca Kopetija.

Što se tiče ostatka startnih 11, Gago ne namerava da poseže za dodatnim alternativama, s obzirom na dobar kolektivni učinak ekipe. Prošlo je sedam mečeva otkako Akademija nije izgubila, uz šest pobeda i remi, tako da stručni štab ne želi ništa da rizikuje i veruje onima koji su ga doveli u borbu za titulu.

Edvin Kardona ponovo je izostavljen sa liste sastava Rasinga, i za ovu utakmicu. Ovaj 29-godišnji vezista nije uzet u obzir pošto je imao neslavnu epizodu u kojoj je uhvaćen u alkoholisanom stanju i mogao bi da napusti tim iz Aveljanede već u decembru. Na kraju, vredi napomenuti da je Vekio svoju povredu lečio u kineziologiji. Verovatno će biti van terena između šest i osam meseci, mada se ne zna šta će biti sa njegovom fudbalskom budućnošću.

Dakle, računica je poprilično jednostavna, Rasing mora da osvoji svih šest bodova koji su ostali u igri, a pritom da se nada da će se Boka ponovo okliznuti. Uprkos tome, realnost je da je titula veoma blizu i da Akademija može da slavi bez potrebe da osvoji sve što joj je preostalo. Na primer, ako pobedi jednu i odigra nerešeno u drugoj utakmici, a Boka, River i Atletiko Tukuman izgube svoje mečeve, oni će takođe biti šampioni. Naravno, taj scenario izgleda malo verovatan, ali i veća čuda su se dešavala u istoriji argentinskog fudbala.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

ARGENTINA 1 - 26. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Aldosivi – Taljeres Kordoba 1:3 (0:1)

/Kauterukio 71pen – Espeho 27, Bufarini 67pen, Picini 72/

Njuels Old Bojs - Boka Juniors 2:0 (0:0)

/Garsija 47, Dita 81/

Godoj Kruz – Patronato 0:1 (0:1)

/Asevedo 9pen/

Independijente – Banfild 1:0 (0:0)

/Batalini 54/

Ponedeljak

River Plejt - Rosario 1:2 (0:1)

/Suarez 88 - Veliz 14, 50/

Arsenal Sarandi - Barakas Sentral 1:2 (0:0)

/Saračo 77ag - Tapija 60pen, Dijaz 70/

Himnasija - Argentinos Juniors 0:0

Velez - Estudijantes 4:0 (1:0)

/Janson 37pen, Osorio 72, 85, Ortega 78/

Utorak

Sarmijento - San Lorenco 2:4 (1:3)

/Gondu 25, Kinteros 82 - Braida 18, 61, Vombergar 42, Bareiro 45/

Atletiko Tukuman - Union 1:1 (0:0)

/Isa Luna 89 - Korvalan 48/

Kolon - Defensa i Hustisija U TOKU

23.55: (3,70) Lanus (3,30) Rasing (2,10)

Sreda

02.30: (3,30) Kordoba (3,15) Tigre (2,30)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1LanusRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara