Luka Jović
Luka Jović

Ich bin zurück

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 15:12

Luka Jović i zvanično Ajntrahtov

Ich bin zurück“, rekao je Luka Jović u kratkoj poruci navijačima Ajntrahta. “Vratio sam se“.

Na sreću svih. I Ajntrahta, jer klubu iz Frankfurta su nedostajali golovi otkako ih je Luka napustio, a situacija se dodatno zakomplikovala nakon što je Bas Dost za 4.000.000 evra otišao u Klub Briž.

Izabrane vesti

A možda još više za Jovića, jer je za ovih godinu i po dana otkako je za 63.000.000 evra prešao u Kraljevski klub odigrao svega 1.014 minuta i pride postigao tek dva gola. Ove sezone samo 208 minuta na terenu.

Navikao je na više minuta, više golova. U Frankfurtu je prethodno na 75 utakmica postigao 36 komada. Ali u Frankfurtu je igrao, kod Zinedina Zidana nije. I zato je insistirao na povratku u klub koji ga je lansirao na veliku scenu.

Nisu se ni Nemci dvoumili, posebno s obzirom na to da je sportski direktor Fredi Bobić uspeo da ubedi Real da nastavi 80 odsto Jovićeve plate, koja na godišnjem novu iznosi bruto 10.000.000 evra.

Luki nije bilo lako u poslednje vreme u Madridu. Važno je da se vrati na stare staze. Imao je veliku želju da se vrati u Ajntraht. Ovde može da iskoristi naredne mesece da pronađe formu u poznatom okruženju. Real zna da je kod nas u dobrim rukama i da ovde može da se razvija“, rekao je Bobić.

Dobra stvar za Ajntraht je i to što je Jović u oktobru preležao korona virus, pa neće morati u samoizolaciju u Nemačkoj, već će odmah da se pridruži ekipi.

Trener Adi Hiter je inače ovu sezonu počeo forsirajući formaciju 3-4-1-2 sa Andreom Silvom i Basom Dostom u špicu, ali kako ovaj drugi nije opravdao poverenje ubrzo je Portugalac ostao sam u napadu Ajntrahta.

Ubuduće ćemo verovatno gledati tandem Silva – Jović. Obećava.

Jeste korak nazad u odnosu na Real, ali pored Karima Benzeme jednostavo se nije moglo u tim. Igrao je Jović tek sporadično i sada je najbitnije da ponovo počne da trese mreže. Za budućnost ćemo videti od leta. Da li u Realu ili u nekom drugom klubu sad nije baš najjasnije. Svesni su i Španci da pomenutih 63.000.000 evra u jeku pandemije korone neće povratiti čak ni ako Jović u Frankfurtu bude davao golove kao nekad.

Bez golova na stadionu “Santjago Bernabeu“ to jednostavno više nikad neće biti ista cena. I to bi mogao da bude motiv i za Real i za Jovića da od leta obnove saradnju. Naravno, ako u Frankfurtu sve prođe kako treba.

 


tagovi

Luka JovićZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara