(©Reuters)
(©Reuters)

Inter ponudio Eriksena u trampi za veterana, Bajern odbio

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.20. | 09:47

Bavarci nisu bili zagrejani

Bajern je u finišu minulog prelaznog roka ponudio Bajernu da uzme Kristijana Eriksena u trmapi za Džeroma Boatenga ali su Bavarci odbili, otkriva nemački Skaj Sports.

Bio je ovo po mnogo čemu lud prelazni rok za mnoge klubove, pa čak i za Bajern. Navikli smo od minhenskog giganta da većinu poslova u prelaznim rokovima završava čak i pre nego što se fudbalska pijaca otvori, ali je ovog leta čak i Bajern doveo četvoricu igrača u poslednjih 24 sata prelaznog roka. Eriksen je mogao da bude peti.

Izabrane vesti

Inter je zimus doveo Eriksena za realtivno male pare (27.000.000 evra) jer je Dancu isticao ugovor sa Totenhem i mnogi su samtrali da su Nerazuri napravili fenomenalan posao. Eriksen je u tom periodu bio jedan od najcenjenijih evropskih igrača na svojoj poziciji i realna vrednost mu je bila bar tri puta veća od one koju je Inter platio.

Međutim, Antonio Konte od početka nije bio na istim talasnim dužinama sa Eriksenom koji nije uspevao da se uklopi u njegov specifičan sistem 3-5-2. Odigrao je do sada 29 mečeva za Inter, dao četiri i namestio tri gola, ali nije to bio onaj Eriksen iz Totenhema. Čak je Inter u finišu pijace predlagao Spursima da uzmu Danca nazad u trampi za Ndombelea, ali su oni odbili. Na kraju su Nerazuri ponudili vezistu u zamenu za Džeroma Boatenga koji je bio Konteova želja. Bajern je tada tražio nekog igrača takvih karakteristika koji bi bio zamena Tomasu Mileru i Inter im je ponudio Eriksena. Međutim, visoka primanja Danca i status zvezde su odvratili prvaka Evrope i od pomisli da pregovara o trampi. Iako je Boateng četiri godine stariji, Hansi Flik je tražio da nemački defanzivac ostane u klubu i smatrao je da Eriksen nije ono što mu treba.

Tako je danski vezista ostao u Interu gde je od početka sezone počeo jedan meč u startnoj postavi, jednom ušao sa klupe, a jednom je celu utakmicu presedeo na klupi. Konte ima neke druge ideje i igrače kojima više veruje poput Vidala


tagovi

Kristijan EriksenDžerom BoatengLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara