Interov furiozni prelazni rok: Eriksen danas potpisuje, a onda još dva pojačanja!

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.01.20. | 09:40

Napadač i bivši vezista Milana

Kristijan Eriksen će danas i zvanično biti predstavljen kao treće zimsko pojačanje Intera posle Ešlija Janga i Viktora Mozesa. Danac je juče doputovao u Milano, uspešno obavio prvi i teži deo lekarskih pregleda, danas slede formalnosti i potpis ugovora do leta 2024. godine.

Ali to nije sve. Inter planira da dovede oš dva pojačanja do kraja prelaznog roka koji se završava u petak uveče. Uprava kluba užurbana radi na dovođenju napadača i centrlanog veznog koje im je Konte tražio. Prva meta Olivije Žiru je sve dalje od Intera, a Fernando Ljorente je od alternative postao prioritet. Iako se Inter odavno dogovorio sa Žiruom oko ugovora na dve i po godine, Čelsi nije popustio i Inter je na pragu da odustane. Plavci traže prevelikih 8.000.000 evra za veterana kojem na leto ističe ugovor. Inter to ne želi da plati i nudi maksimalnih 5.000.000 evra u koje su uključeni i bonusi.

Izabrane vesti

Tako je realnija opcija postao transfer Fernanda Ljorentea koji je nezadovoljan u Napoliju i rado bi se priključio Konteu sa kojim je imao dobru saradnju u Juventusu. Dva kluba su već dogovorili transfer Matea Politana u suprotnom smeru, a Napoli radi i na dovođenju još jednog napadača. To bi mogao da bude mladi Pinamonti iz Đenove, Petanja iz SPAL-a ili Mateta iz Majnca. Ni klub nije zadovoljan Ljorenteom, tako da je rastanak blizu, a iskusni Španac je čak imao i Murinjov poziv da se vrati u Totenhem. Međutim, Inter mu je atraktivnija opcija. Tamo bi trebalo da ima ulogu alternative za Lukakua. Pregovori su u toku, a transfer bi trebalo da bude realizovan kroz pozajmicu.

Paralelno, Inter radi i na pojačanju u veznom redu jer bi Matijas Vesino mogao da nastavi karijeru u Evertonu koji je juče ponudio 14.000.000 evra, a ponuda bi mogla da naraste i na 18.000.000 evra koji zadovoljavaju Nerazure. Konteov san je bio Vidal iz Barselone, ali od toga nema ništa u ovom prelaznom roku i Inter mora da se okrene jeftinijim i skromnijim rešenjima. Makar do leta kada će opet krenuti po Vidala.

Opacija B je bio Čarls Aranagiz iz Leverkuzena, ali ni ovaj Čileanac nije laka meta, pa će Inter najverovatnije završiti prelazni rok dovođenjem Juraja Kucke. Nekadašnji Milanov vezista igra odlično ove sezone u Parmi i tip je igrača kakve Konte voli. Neumoran trkač, taktički disciplinovan, ume da ugrozi gol iz drugog plana i bio bi zadovoljan ulogom džokera. Inter bi Kuckin transfer mogao da završi tako što će u njega uključiti rumunskog golmana Andreja Radua. Maldi Rumun je prvi deo sezone proveo na pozajmici u Đenovi koja je nedavno dovela Matiju Perina i sklonila ga sa gola. Radu je izuzetno ljut na upravu Đenove, napustio je klub i prevremeno okončao pozajmicu jer želi da bude starter. Ima i ponudu Nice ali ga Inter nagovora da ode u Parmu i otvori put za dolazak Kucke.

Vruć januar u Interu, biće zanimljivo do petka...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara