©Reuters
©Reuters

Italijani izbacili Englesku u drugi rang Lige nacija, Mađari pokorili Nemačku

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.09.22. | 22:41

Golom Raspadorija Italija ostavila Gordi Albion na samo dva boda (1:0), Salai potpisao pobedu u Lajpcigu

Grupa smrti za Mađarsku, kako je okarakterisana posle žreba, brzo je postala društvo u kojem upravo tim Marka Rosija vodi glavnu reč, a da dosadašnji rezultati nisu slučajnost naš severni komšija potvrdio je pobedom u Lajpcigu (1:0) kojom je napravio značajan korak ka plej-ofu Lige nacija. Istovremeno, u trci za čelo Grupe 3 ostala je Italija koja je pogotkom Đakoma Raspadorija savladala Englesku i kolo pre kraja tim Gereta Sautgejta poslala u drugi rang takmičenja.

Peto kolo Grupe 3 najkvalitetnijeg ranga Lige nacija donelo je sliku već viđenu u prethodnim duelima istih aktera, te je Mađarska nastavila da niže senzacije pobedivši Nemačku u gostima majstorijom koju je izveo Adam Salai, dok su Englezi još jednim katastrofalnim izdanjem i trećim porazom ostali na dva boda uz samo jedan gol, čime su srušili snove o opstanku u eliti.

Izabrane vesti

Dve pobede nad Engleskom i remi sa Nemačkom na domaćem terenu probudili su snove Mađarske, koja je večerašnjim trijumfom zadržala čeonu poziciju u grupi, te će duel sa Italijom zakazan za ponedeljak u Budimpešti odlučivati o putnuiku u plej-of, a domaćinu u tom susretu i bod će biti dovoljan da upotpuni dosadašnje spektakularne rezultate.

Gol vredan tri dragocena boda Mađarska je postigla u 17. minutu nakon kornera koji je izveo Dominik Soboslaj. As Lajpciga poslao je loptu na prvu stativu gde je dočekao Salai i petom poslao u mrežu domaćina. Gol zaostatka predstavljao je dodatni motiv za domaćina koji je po istom scenariju otvorio i utakmicu na Puškaš Areni, ali za razliku od tog susreta, ovaj put Panceri nisu uspeli da pronađu rupu u defanzivi Rosijevog tima.

Pobeda aktuelne generacije Mađarske raspršila je mit o neosvojivom Lajpcigu prekinuvši niz od 11 trijumfa Nemaca u ovom gradu, ali i još jednom potvrdila da je fudbalska javnost sa pravom sve češće poredi sa legendarnom Lakom konjicom, generacijom koja je večerašnjem rivalu zadala jedan od najboljnijih udaraca savladavši ga 8:3.

Minimalnom pobedom, doduše na svom terenu, i Italija je stigla do celog plena. Dugu loptu Leandra Bonućija Raspadori je dočekao na levoj strani i na ivici šesnaesterca prvo se oslobodio Vokera, a potom uputio neodbranjiv udarac. Pogodak novog aduta Napolija u ofanzivi nije srušio snove Engleske koja je pretila u nastavku susreta, međutim niz pokušaja od kojih su najbolja dva bila udarci Harija Kejna, nisu doneli promenu rezultata.

Nakon neiskorišćenih šansi Gordog Albiona, za koje značajan deo zasluga ide na račun Donarume, Di Marko je mogao u 84. minutu da otkloni sve dileme, ali je sreća bila na strani gostiju jer se lopta od stativu odbila u posed Engleske.

Bledi vicešampion Evrope novim porazom, izgubio je i teoretske šanse za opstanak u elitnom društvu, te će gostovanje nemačke dočekati bez rezultatskog značaja, ali sa ciljem da iole popravi utisak posle niza utakmica u kojima se obrukao i uz dva osvojena boda postigao samo gol (upravo protiv Nemaca kada je Belingem režirao vođstvo u susretu završenom 1:1).

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

GRUPA 3

Italija - Engleska 1:0 (0:0)

/Raspadori 68/

Nemačka - Mađarska 0:1 (0:1)

/Salai 17/



tagovi

Liga nacijareprezentacija Engleskefudbalska reprezentacija ItalijeFudbalska reprezentacija MađarskeFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara