Radost Liona (©Reuters)
Radost Liona (©Reuters)

Iživljavanje Liona nad Bordoom: Golčina Fevra, bockanje Ekambija i šestica u mreži Žirondinaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.04.22. | 18:58

Dve velike greške delo su golmana Pusana

Vest Hem je posramio Luion u Ligi Evrope, neko je morao da plati ceh, a kola su se slomila na Bordou. Sav bes iskalio je Lion nad Žirondincima, gas nije spuštao i prvi put ove sezone u Ligi 1 spakovao je šest komada - 6:1 (3:0). 

Koliko je Lion bio inferioran protiv Čekićara iz Londona, toliko je bio nadmoćan protiv Bordoa. Vozali su ofanzivci Olimpika čuvare, postizali su golova kad su i kako su hteli, a Gaetan Pusan možda je upisao poslednji nastup za Žirondince do kraja sezone. Kardinalnim greškama ubio je i ono malo samopouzdanja saigračima koje su imali i trasirao je domaćinu put do trijumfa. 

Izabrane vesti

Konačno je i Lion proigrao, samo je pitanje da li je najubedljivije izdanje plod Olimpikovog kvaliteta ili nedostatka istog kod Žirondinaca. Doživeo je Bordo totalni raspad, pukao je po svim šavovima i poslužio rivalu, sa kojim se nakad borio za francuski tron, kao džak za udaranje. I nikakvo iznenađenje neće biti ako za promenu Bordo bude dogodine jurio promociju u Ligu 1.

Sve se poklopilo Olimpikovim fudbalerima, bio je to onaj dan kada ide kao po loju. Bordo je klizio ka sunovratu, a Lion na plećima Toka Ekambija i Muse Dembelea ka očuvanju šansi da se iduće sezone, ipak, nađe makar u Ligi konferencije. Neka je i trećerazredno takmičenje, sada je u Lionu situacija daj šta daš. Oberučke bi i takav ishod prihvatili, a donedavno su se zanosili i maštali o krupnijim stvarima.

Kanonadu domaćina pokrenuo je Musa Dembele sjajnim trzajem glavom, a napadač Liona pečatirao je slavlje svog tima drugim golom u nadokndadi drugog poluvremena. Ono što se događalo između može se opisati kao noćna mora Gaetana Pusana. Stajao je na vetrometini, svako malo vadio loptu iz mreže i doprineo brodolomu svog tima.

Poklonio je Pusan gol Toko Ekambiju. Vratio mu je saigrač loptu, nije je golman Bordoa ispucao kako je želeo, već mu je prešla preko noge i servirao je loptu na tacni kamerunskom napadaču, koji je rutinski zanjihao mrežu. Bio je to uvod u novi kiks - "plivanje". Pogrešno je procenio let lopte Pusan, a ovajdio se Lukas Paketa

Direktan kricvac bio je za dva gola, kod ostalih bio je nemoćan. Milanova želja Roman Fevr je lansirao bombu pod prečku, a Toko Ekambi je demonstrirao kakav je majstor. Elegantno je upolukontri bocnuo loptu preko utučenog golmana Žirondinaca. Da nije bilo penala i pogotka Mare, ničega pozitivnog ne bi bilo za Bordo.


FRANCUSKA 1 - 32. KOLO

Petak

Ren - Monako 2:3 (1:2)

/Te 3, Terie 90+3 pen - Vanderson 12, Ben Jeder 57, Boadu 77/

Subota

Sent Ejten - Brest 2:1 (2:1)

/Kamara 13, 38 - Onora 8/

Lil - Lans 1:2 (1:2)

/Šeka 45+1 - Frankovski 4, Kalimuendo 37/

Nedelja

Nica - Lorijan 2:1 (0:0)

/Delor 54, 88 - Lorijent 61/

Mec - Klermon 1:1 (1:1)

/De Previl 24 - Dosu 37/

Monpelje - Rems 0:0

Nant - Anže 1:1 (0:1)

/Kulibali 53 - Bufal 18/

Troa - Strazbur 1:1 (0:0)

/Tardiju 85pen - Dijalo 56pen/

Lion - Bordo 6:1 (3:0)

/Dembele 20, 90+1, Ekambi 27, 68, Paketa 34, Favr 46 - Mara 84pen/

20.45: (1,40) PSŽ (5,30) Marselj (8,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

LionBordoFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara