Leverkuzen (©Reuters)
Leverkuzen (©Reuters)

Jesenje počasti za Ćabija Alonsa! Nepobedivi Leverkuzen će zimovati na čelu Bundeslige

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 19:25

Farmaceuti razbili Ajntraht i dodali 24. meč bez poraza u nizu - 3:0

Kolo pre kraja prvog dela Bundeslige Bajer Leverkuzen je osvojio jesenju titulu!

Potpuno zasluženo, da zasluženije ne može da bude tim Ćabija Alonsa će kratki zimski raspust provesti na prvom mestu, bez obzira na ishod narednog kola i rezultata koje će ostvariti Bajern.

Izabrane vesti

Kakvu je samo mašinu od tima napravio Alonso! Čovek za kojeg Španci tvrde ili možda samo navijaju da od leta preuzme kormilo Real Madrida od Karla Ančelotija. Leverkuzen je danas pregazio Ajntraht i to sa gotovo potpuno izmenjenim timom u odnosu na meč sa Moldeom od sredine nedelje – 3:0.

Da podsetimo, Farmaceuti su u Ligi Evrope demolirali Molde sa 5:1, a danas su na teren istrčali sa osmoricom novih igrača u prvoj postavi! Jedina trojica koja su igrala oba meča bili su Tah, Tapsoba i Hofman. I to nimalo nije uticalo na Leverkuzen da posle Norvežana zgromi i goste iz Frankfurta.

Ovim trijumfom Leverkuzen je izjednačio i nemački rekord: vezao je 24 utakmice bez poraza, što je pre njega uspela samo Borusija Menhengladbah u sezoni 1982/83.

Za one koji vole statistiku i misle da ona dosta toga govori, podatak da je ovo deseta uzastopna pobeda Leverkuzena nad Ajntrahtom na „Baj areni“. Redovna mušterija. Potvrđeno danas.

Poveo je Alonsov tim iz prve prave šanse. Egzekutor je ponovo bio moćni Viktor Bonifejs, čovek koji je minulog leta došao iz belgijskog Uniona i potpuno „eksplodirao“ među Farmaceutima. Njemu je ovo 15. gol u sezoni na 22 utakmice, a ima i osam asistencija. Osmu je upisao isto danas, pošto je dodao loptu Vircu za treći gol Leverkuzena. Što bi se reklo, već je Nigerijac isplatio svaki od 20.000.000 evra koliko su Nemci dali za njega.

Drugi gol, koji je prelomio utakmicu, postigao je Džeremi Frimpong, koji je natrčao na odbitak od golmana gostiju i lako poslao fudbal u mrežu. Put ka novoj pobedi je time bio trasiran.

Jedva da je prošlo pet minuta od drugog kada je stigao i treći gol. Egzekutor je bio Virc, koji je istrčao kontru s centra i lobovao Trapa sa ivice šesnaesterca.

Moglo je da bude i ubedljivije, bilo je još šansi za domaćina, pa je dosuđen a onda i poništen penal u sudijskoj nadoknadi, ali biće zadovoljan Ćabi Alonso i sa ova tri komada. Ipak jesenja kruna nije često stanovala u Leverkuzenu...

BUNDESLIGA – 15. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Verder Bremen 2:2 (1:1)

/Rajc 45, 49 - Bore 7, Dukš 76/

Subota

Augzburg - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)

/Demirović 23 - Malen 35/

Bohum - Union Berlin 3:0 (1:0)

Asano 45+5, Pasijensija 54, Steger pen 78/

Darmštat - Volfzburg 0:1 (0:0)

/Majer 63/

Majnc - Hajdenhajm 0:1 (0:1)

/Pieringer 12/

RB Lajpcig - Hofenhajm 3:1 (1:1)

/Klosterman 34, Forsberg 71, Simakan 74 - Kabak 42/

Nedelja

Frajburg - Keln 2:0 (0:0)

/Gregorič 72, Šalai 92/

Bajer Leverkuzen - Ajntraht 3:0 (1:0)

/Bonifejs 14, Frimpong 52, Virc 57/

Bajern Minhen - Štutgart U TOKU



tagovi

Bajer LeverkuzenĆabi AlonsoBundesligaAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara