Još jedan "done deal" u Lajpcigu, leto ni na vidiku a već otišlo 50.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 15:15

Simakan i zvanično...

Još jedna Lajpcigova velika pobeda na fudbalskom tržištu danas je ozvaničena - Mohamed Simakan (20) stavio je paraf na petogodišnji ugovor sa Bikovima.

Svesni da će najkasnije na leto izgubiti Dajoa Upamekana koji je kao uslov da produži ugovor prošle godine postavio realativno nisku izlaznu klauzulu (42.500.000), čelnici najmlađeg nemačkog bundesligaša krenuli su u potragu za zamenom još krajem decembra. Da su ozbiljno zagrizli za Simakana doznalo se tek kada je i Milan pustio pipke ka štoperu Strazbura. Videvši da bi mogli da ostanu bez svog prvog pika Bikovi su dodali gas, konkretizovali interesovanje, ubrzo preuzeli vođstvo u toj trci s Italijanima i tokom prošle nedelje realizovali posao vredan 17.000.000 evra.

Izabrane vesti

Nemci pišu da u datu cifru ulaze i "laki" bonusi"...

Simakan je po karakteristikama dosta sličan novom igraču Bajerna Dajou Upamekanu. Mobilan je štoper, brz, može da pokrije i desni bok, a snalazi se pristojno i kao zadnji vezni. S adaptacijom ne bi trebalo da ima problema, pošto ga u Lajpcigu čekaju zemljaci Ibrahima Konate i Nordi Mukijele.

Ovo je treće pojačanje RB Lajpciga za sezonu 2021/22. Pre Simakana za 16.000.000 evra iz zagrebačkog Dinama stigao je Joško Gvardiol (s tim da je ostao na pozajmici među Modrima do kraja tekuće sezone), dok napadač Ajaksa Brajan Brobi stiže kao slobodan igrač.

Kao zvanično pojačanje za iduću sezonu vodi se i Španac Anhelinjo, pošto je do kraja sezone na pozajmici. Nemački klub će za njega Mančester Sitiju uplatili 18.000.000 evra.

Nije loš pazar u vreme krize: za četvoricu izuzetno talentovanih momaka izdvojeno je 50.000.000 evra.



tagovi

Mohamed Simakanletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara