Olivije Žiru (©https://twitter.com/acmilan)
Olivije Žiru (©https://twitter.com/acmilan)

Još malo lepih vesti za navijače Milana: Žiru na San Siru i naredne sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 18:21

Iskusni francuski napadač produžio ugovor sa Rosonerima na još jednu godinu uz istu platu

Ne skidaju navijači Milana osmeh sa lica. Dan pošto je njihov tim prvi put posle 16 godina obezbedio plasman u Ligu šampiona, Rosonere je dočekala još jedna vest. Sa San Sira su ozvaničili da će Olivije Žiru ostati u klubu još jednu sezonu.

Iako mu je aktuelni isticao u junu, nije bilo neizvesnosti oko toga da li će iskusni Francuz produžiti ugovor sa Milanom, pitanje je bilo samo kada će to učiniti. I odlučio se Žiru da to bude baš ove srede, svega dvadesetak sati pošto je postigao gol kojim je italijanskom timu obezbedio mesto među četiri najbolja tima u Evropi.

Izabrane vesti

Italijanski Skaj tvrdi da se plata 36-godišnjeg napadača neće menjati, i u narednoj sezoni inkasiraće 3.5000.000 evra, ali i određenu sumu na ime bonusa.

U septembru će napuniti 37 godina i možda nije u najboljoj formi, ali pokazao je Žiru da Stefano Pioli i te kako može da računa na njega i usput razbio kletvu Milanove “devetke“ koju su bez uspeha skoro punu deceniju nosili Matri, Tores, Destro, Adrijano, Lapadula, Silva, Iguain, Pjontek i Mandžukić.

Pet golova postigao je u Ligi šampiona, ukupno 13 u svim takmičenjima, a pride je upisao i šest asistencija. Uostalom, jedini je napadač na kojeg Pioli u svakom trenutku može da se osloni zbog problema sa povredama koje imaju Zlatan Ibrahimović i Divok Origi. Stoga će, čak i u slučaju da Milan krene po novog, mlađeg špica na leto, Žiru i dalje imati mesto i značaj u timu i dalje aktuelnog šampiona Italije.

Žiru je na San Siro stigao leta 2021. godine iz Čelsija za nepuna 3.000.000 evra. Ako gledamo puku statistiku, na 76 utakmica postigao je 27 golova i 10 asistencija, mada je Milanu doneo mnogo više.



tagovi

Olivije ŽiruMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara