Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Još tri kola do kraja u Grčkoj: Olimpijakos igra za sebe, ali i za mrski Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 10:26

Atinski Zeleni dočekuju PAOK, a pirejski sastav ide na noge AEK-u u 8. kolu plej-ofa Superlige

Kraj sezone u grčkoj Superligi garantuje dramu. Posebno za dva atinska sastava. Panatinaikos je na vrhu tabele sa tri utakmice do kraja kampanje i ima prednost u odnosu na AEK zbog boljeg međusobnog učinka. AEK je propustio priliku da ostvari pol poziciju, pošto je u gradskom derbiju prošlog vikenda protiv Panatinaikosa osvojio samo bod i sada mu preostaje da se nada kiksu Zelenih.

Naredne dve prvenstvene utakmice za PAO će da budu temelj za osvajanje titule. Domaći meč protiv PAOK-a igra se u sredu uveče, dok je za vikend na programu derbi protiv Olimpijakosa. Ako četa srpskog stratega Ivana Jovanovića preživi te okršaje, onda potpuno zaslužuje lovorike.

Izabrane vesti

Panatinaikos nije pobedio u dve od poslednje tri utakmice kod kuće protiv PAOK-a. Prvi sudar ove sezone sa solunskim sastavom iznenađujuće lako je pripao crno-belima, koji su se radovali sa 3:0. Pre skoro dve nedelje, dva tima su se sastala ponovo, samo u Solunu, i tada se radovao atinski tim sa 2:1.

19.00: (1,62) Panatinaikos (3,50) PAOK (6,50)

Panatinaikos cilja ligašku titulu posle 13 godina čekanja i došao je nadomak pobedničkog postolja. Trener Ivan Jovanović nema kadrovske brige na koje može da se žali i može da iskoristi sve adute, a uzdaće se i u gotovo besprekornu odbranu, koja je primila samo jedan gol na 11 prethodnih prvenstvenih susreta.

PAOK je pobedio u derbiju prošlog vikenda. Posle zaostatka 1:0, Dvoglavi orlovi sa severa su se anulirali minus protiv Arisa i potom mu zadali finalni udarac (3:2). Iako je PAOK prošle nedelje lako izgubio od AEK-a u Atini (4:0), crno-beli su tim koji je ove sezone izgubio samo tri od ukupno 16 gostovanja.

19.00: (1,62) AEK (3,80) Olimpijakos (5,80)

S druge strane, AEK se u osmom kolu plej-ofa sastaje sa najtrofejnijim grčkim klubom Olimpijakosom. Biće to sledeći žestok ligaški duel gde je AEK-u "zabranjen" poraz. Pre samo dve nedelje, AEK je pobedio Oli u Pireju sa 3:1. Da bi zadržao šansu za osvajanje titule, žuto-crni ne smeju sebi da dozvole da izgube bodove.

Olimpijakos je, s druge strane, van šampionske trke. Minimalni cilj na kraju sezone za pirejskog velikana je osvajanje trećeg mesta, koje u najmanju ruku garantuje učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope u narednoj sezoni.

Naposletku, pitanje motiva Olija i PAOK-a ne treba dovoditi u pitanje zbog želje dva tima da zauzmu treće mesto. Trenutno je pirejski sastav u prednosti sa tri boda u odnosu na solunske crno-bele. Sve u svemu, Olimpijakos večeras igra za sebe, ali mnogo više za mrski Panatinaikos...

GRČKA 1, PLEJ-OF - 8. KOLO

Sreda

19.00: (1,62) AEK (3,80) Olimpijakos (5,80)

19.00: (1,23) Aris (6,25) Volos (13,0)

19.00: (1,62) Panatinaikos (3,50) PAOK (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1PanatinaikosPAOKAEKOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara