Dušan Jovančić (©Starsport)
Dušan Jovančić (©Starsport)

Jovančić i Ivanović protiv "fenjeraša" za povratak na prvo mesto na tabeli

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 09:41

Astana gostuje novom prvoligašu Maktaralu (sreda, 14) u susretu 19. kola prvenstva Kazahstana

Aktuelni šampion Kazahstana, Astana, odigraće ove srede od 14 časova pre vremena svoj meč 19. kola domaćeg prvenstva protiv Maktarala. Pomeranjem ove utakmice nekoliko nedelja unapred FS Kazahstana je želeo da rastereti Astani raspored, kako ne bi morala da igra ligaške mečeve u vreme kada počnu kvalifikacije za Ligu šampiona.

Prvenstvo Kazahstana se igra tokom kalendarske godine, do sada je odigrano osam kola u novoj sezoni, a tim iz prestonice je trenutno drugi na tabeli sa bodom manje od neočekivanog lidera Kizilžara. Navijačima u Srbiji je svakako Astana zanimljiv klub za praćenje zbog dvojice srpskih fudbalera koji nose njen dres, nekadašnji vezista Crvene zvezde i Vojvodine Dušan Jovančić, te krilni napadač Napretka Igor Ivanović.

Izabrane vesti

Pored njih dvojice, od igrača koje smo gledali u Mozzart Bet Superligi Srbije tu su i bivši članovi Partizana, crnogorski reprezentativac Žarko Tomašević i makedonski internacionalac Aleksa Amanović. Za prvaka Kazahstana igraju i dvojica Hrvata, doskorašnji golman Zrinjskog Josip Čondrić i povremeni kapiten Marin Tomasov. Jugoslavija u malom…

Astana igra dobro ove sezone sve dok ne dođe do derbija, oba prvenstvena poraza su bila baš teška. U prestonici je prvo sredinom marta slavio aktuelni šampion Aktobe sa 4:1, a mesec dana kasnije na istom mestu je trijumfovao i Kajrat, sa 3:0.

14.00: (7,75) Maktaral (4,40) Astana (1,38)

Makataral je, ipak, po kvalitetu daleko od tih ekipa i ne bi smeo da predstavlja opasnost po Jovančića, Ivanovića i saigrače. Reč je o najslabijem timu na tabeli, sa učinkom od jedne pobede i sedam poraza. Jedini tim koji je izgubio od novog prvoligaša bio je Kaspij, takođe tim koji se bori za opstanak. Poražen je sa 3:1.

Astana je pre samo četiri dana igrala protiv Maktarala kod kuće, u okviru osmog kola. Trijumfovala je rutinski sa 2:0, golovima Astanova i Ajmbetova u prvih pola sata meča. Sve posle toga bilo je rutinsko odrađivanje posla. Jovančić je ušao u igru u 89. minutu i u nadoknadi je dobio žuti karton, dok je Ivanović presedeo čitav meč na klupi.

Maktaral se trudi na svakoj utakmici, ali mislim da su fudbaleri Astane na daleko višem nivou. Mislim da ćemo zbog toga da vidimo veliki broj golova“, ocenio je nekadašnji reprezentativac Kazahstana Timur Sisenov.

Astana će kvalifikacije za Ligu šampiona da igra od 1. kola, u kojem će da bude povlašćena. Potencijalni rivali su joj Dinamo Tbilisi, Rakov, Heken, Valmijera, Larn, Hamrun Spartans, Struga, Svift Esperanž… Mečevi su na programu 11/12. i 18/19. jula, a žreb će biti obavljen 20. juna.

KAZAHSTAN 1 – 19. KOLO

Sreda

14.00: (7,75) Maktaral (4,40) Astana (1,38)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kazahstan 1AstanaDušan JovančićIgor Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara