Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jović starter protiv Bajerna?

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.02.21. | 17:19

Najbolji strelac Ajntrahta Andre Silva zbog bola u leđima prekinuo jučerašnji, a propustio današnji trening, manje od 48 sati pred derbi u Bundesligi

Već za dva dana Ajntraht dočekuje minhenski Bajern u 22. kolu Bundeslige i imaće priliku da uspori šampiona u pohodu na novi trofej. Bavarce muči korona virus, kao i povrede, ali i frankfurtski tim bi u derbi runde mogao da uđe bez najboljeg strelca Andrea Silve.

Portugalac koji, ako je suditi po brojkama (20 utakmica, 18 golova, tri asistencije) igra fudbal karijere se u sredu povukao sa terena pre završetka treninga zbog problema sa leđima, a današnji je propustio.

Izabrane vesti

"Radimo sve kako bi bio spreman za subotu. On je izuzetno važna karika u timu", nada se oporavku prvog špica trener ekipe Adi Hiter.

Ako pak drugi strelac Bundeslige zbog povrede bude morao da propusti okršaj sa najzahtevnijim rivalom iz nemačke elite, priliku za prvi start u drugom mandatu u Frankfurtu trebalo bi da dobije Luka Jović. Otkako je stigao na pozajmicu iz Real Madirda, srpski internacionalac je upisao šest nastupa, ali nijednom se nije zadržao duže od pola sata na terenu. To mu je bilo dovoljno za dva gola na premijeri protiv Šalkea, odnosno za jedan pogodak protiv Arminije.

Ipak, izostanak Silve bi predstavljao ogroman hendikep za Orlove, jer je veliko pitanje da li Jović ima snage za 90 minuta, jer je poslednji put utakmicu od početka do kraja odigrao septembra 2019. godine protiv Osasune. Takmičarska 2020/21 donela mu je sijaset pehova, poput čestih povreda mišića kao i korona virusa.



tagovi

Luka JovićAndre Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara