Antoni Marsijal (©Reuters)
Antoni Marsijal (©Reuters)

Junajted sanja osvetu, ali kako bez Rašforda? Sevilji je Liga Evropa jedina ulaznica za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 13:16

Mančester bez prve zvezde tima, ali sa oporavljenim Antonijem Marsijalom napada večeras (21.00) na Old Trafordu tim Marka Dmitrovića i Nemanje Gudelja

Pamte u Junajtedu poraz u polufinalu Lige Evrope 2020. godine. Tada tim Ole Gunara Solskjera bio je favorit, ali su Andalužani slavili sa 2:1 i u finalu preko Intera došli do nove krune u omiljenom takmičenju, Ligi Evrope. Prilika za revanš Crveni đavoli imaju ovog meseca u dvomeču četvrtfinala. Prva utakmica igra se večeras (21.00) na Old Trafordu.

Sevilja ima lošu sezonu u Primeri, ali Andalužani su specijalisti za Ligu Evrope koju su osvajali čak šest puta u ovom veku. Mančester Junajted je u Murinjovoj eri bio najbolji u ovom takmičenju. Četa Erika ten Haga je blizu Lige šampiona naredne sezone preko Premijer lige, dok je timu Marka Dmitrovića i Nemanje Gudelja ovo jedina ulaznica za plasman u elitno evropsko takmičenje naredne sezone posle očajnih rezultata u Primeri i smene dvojice trenera, Đulena Lopetegija i Horhea Sampaolija.

Izabrane vesti

Junajted je u seriji od 25 mečeva bez poraza na svom terenu u svim takmičenjima, dok Sevilja igra loše na gostovanjima. Samo jedan trijumf na pet prethodnih mečeva. Problem za domaćina je povreda najboljeg igrača i strelca ove sezone Markusa Rašforda. Njega neće biti nekoliko nedelja. To će biti veliki hendikep za domaćina, ali Ten Hag veruje u Antonija Marsijala koji bi trebalo da ga zameni.

21.00: (1,42) Mančester Junajted (4,80) Sevilja (8,00)

Francuz ove sezone nema sreće sa povredama. Često je van tima, odigrao je samo 17 od 49 mečeva. Postigao je gol u subotu protiv Evertona u Premijer ligi (2:0). Holanđanin hvali iskusnog napadača.

Ukazujem na statistiku koja govori da kada god je na terenu, potrebno mu je malo vremena da postigne gol. Kad je on u timu, igramo imamo bolje rezultate“, rekao je Ten Hag.

KVOTA U MOZZART DA ĆE MARSIJAL DA ZATRESE MREŽU SEVILJE JE 2,10.

Osim Rašforda van stroja su i mladi Argentinac Garnačo i reprezentativca Engleske Luk Šou. Gosti dolaze na Ostrvo bez Žoana Žordana, Papa Gajea i Tekatita Korone. Očekuje se u startnoj postavi gostiju tandem Srba, Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović. Sad već bivši reprezentativac Srbije oprostio se od dresa s državnim grbom prošlog meseca, a dolaskom Hose Mendilibara umesto Argentinca Horhea Sampaolija istisnuo je iz prve postave Marokanca Bona. Iskusni stručnjak je sarađivao sa Dmitrovićem u Eibaru i dobro ga poznaje.

*******************

OVDE pogledajte kompletnu ponudu igrača za mečeve Lige Evrope.

******************

Iskusnom stručnjaku će ovo biti prvi meč na međunarodnoj sceni, i to na Teatru snova.

Radujem se ovom meču. Dolazimo ovde da napravimo dobar rezultat. Uz poštovanje koje imamo prema rivalu, želimo da pobedimo. Oni poštuju nas jer Sevilja je najveći tim u ovom takmičenju. Na dva koraka smo od mogućeg finala, ali ono o čemu treba da razmišljamo je današnja utakmica“, rekao je treći trener Sevilje ove sezone.

Dmitrović je u intervjuu za Gardijan rekao da mu je zadovoljstvo što će odmeriti snage sa tmom na čijem golu stoji David De Hea.

On je obeležio poslednju deceniju. Preko 10 godina bio je najbolji igrač Junajteda. De Hea je svetska kasa. Pokušavam da naučim od njega. Biće mi zadovoljstvo da se takmičim protiv jednog od najboljih“, rekao je Dmitrović koji je na Ostrvu nekada branio boje Čarltona.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 x PLUS na poene igrača

---------------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

18.45: (2,50) Fajenord (3,25) Roma (3,15)

21.00: (1,53) Bajer Leverkuzen (4,20) Union Sen Žiloaz (6,25)

21.00: (1,80) Juventus (3,75) Sporting Lisabon (5,25)

21.00: (1,42) Mančester Junajted (4,80) Sevilja (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedSeviljaLiga EvropeŠpanijaEngleskaMarkus Rašford

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara